Dnes na Disney+ premiéruje vánoční speciální díl Strážců Galaxie, který některými svými dějovými prvky vydláždí cestu k plnohodnotnému třetímu dílu, jehož se dočkáme už příští rok. Zároveň by ale měli být fanoušci připravení na to, že se bude jednat o poslední dobrodružství milované MCU skupinky, o které se postará James Gunn. Jakmile totiž třetí Strážci vyjdou, Gunn dá sbohem nejenom jim, ale vlastně i celému Marvelu, protože se bude muset naplno věnovat své nové úloze šéfa DC Films.

Už v minulosti nás ale talentovaný režisér několikrát upozorňoval, že nadcházející třetí díl si s našimi emocemi rozhodně náležitě pohraje. Takže pokud na třetí film půjdete do kina, raději si s sebou vezměte nějaké kapesníky, protože Gunn chce svou trilogii završit s opravdu pořádnou parádou, která fanoušky dostane. O tom se každopádně také sám rozpovídal. 

Filmař se nedávno objevil v rozhovoru pro Entertainment Weekly, kde opět odhalil zase něco nového o nadcházejícím třetím díle. Během něho tak prohlásil následující:

,,Třetí díl má ze Strážců zase hodně srandy a praštěných věcí, ale je také neuvěřitelně emocionální. Pro Strážce je to konec jejich příběhů, takže kolem toho bude hodně emocí. Častokrát to bylo opravdu těžké. Všichni herci se snažili vydat co nejlepší výkon, obzvlášť Chris Pratt. Bylo to vážně náročné.“

Gunn, taktéž uvedl, že jelikož se jedná o finále, velice rád by se vyhnul chybám, kterých se častokrát dopouštějí závěry různých filmových trilogií. V rozhovoru tak dále řekl:

,,Budu upřímný, začal jsem se dívat na všechny trilogie, co v průběhu času vznikly. A ve většině z nich je třetí díl příšerný. Existuje pár výjimek, ale když říkám pár, opravdu myslím dvě nebo tři. Je velmi vzácné, že třetí film v nějaké značce je dobrý. Takže pro mě bylo důležité, abychom tento příběh ukončili opravdu dobrým způsobem.“

Gunn už v minulosti upozorňoval na to, že třetí díl bude nejenom temnější, ale také nebude tím, co od toho lidé očekávají. Dočkáme se v něm také nejenom nové postavy jménem Adam Warlock (Will Poulter), ale taktéž se možná objeví i známý marvelovský padouch High Evolutionary, který dal v komiksech zabrat i samotným Avengerům.

Už se také ví, že na hlavního padoucha trojky bude mít určitou vazbu i Rocket, inteligentní mluvící mýval s prořízlou pusou, který je jedním z hlavních protagonistů trilogie. High Evolutionary totiž měnil zvířata do více humanoidní podoby, tudíž by si třetí díl mohl posvítit na Rocketův původ a minulost.

Budeme každopádně doufat, že nám třetí Strážci Galaxie nadělí finále hodné jejich popularitě a skvělosti.

Ostatně musíme připomenout, že když Karen Gillan (představitelka Nebuly) a Pom Klementieff (představitelka Mantis) dočetly scénář, obě dvě propukly v pláč. Ovšem završení trilogie nikdy není jednoduchý úkol, tudíž budeme Gunnovi a dalším tvůrcům rozhodně držet palce.

Třetího dílu se v kinech dočkáme 4. 5. 2023.