Mezi nejočekávanější marvelovky příštího roku patří zcela bezpochyby i třetí Strážci Galaxie, kteří se začali natáčet relativně přednedávnem. Posledního dílu jsem se dočkali v roce 2017, přičemž od té doby začali fandové netrpělivě vyhlížet zakončení trilogie v podobě třetího filmu. S tím se ale začaly táhnou problémy poté, co James Gunn dostal od Disneyho padáka. A to kvůli jeho provokativním tweetům z minulosti. Třetí díl tak šel na nějakou dobu k ledu, přičemž režisér se začal věnovat jiným projektům, jmenovitě například povedenému Sebevražednému oddílu, kterého jsme se dočkali minulý rok. Disney však nakonec změnil názor, v rámci čehož zase uvítal Gunna na palubě. Ten tak poslední měsíce strávil psaním scénáře ke třetímu filmu, který bude zároveň posledním dílem Strážců Galaxie pod jeho dohledem. A zdá se, že třetí díl bude v určitých věcech poměrně inovativní. 

V nedávném rozhovoru slavný režisér prohlásil, že producenti z Marvelu jsou až překvapení z toho, nakolik dobře práce na filmu pokračují. Zároveň ale i zmínil následující:

,,Jsou z toho opravdu velmi nadšení. Nicméně to nebude film, který lidé… Bude to jiné, než co od toho lidé očekávají. Je to těžké sousto, ale zatím jsem s tím spokojený.“

To samozřejmě může znamenat spoustu věcí. Někteří fanoušci se domnívají, že třetí Strážci Galaxie uberou na humoru, přičemž se bude jednat o něco vážnější zakončení celé trilogie. Ale přiznejme si, že „vážné“ Strážce Galaxie si lze jen těžko představit. Obzvlášť v podání takového vtipálka, kterým je James Gunn. Dlouhodobě se ale také fanoušci zabývají teorií o tom, že jeden z hrdinů ve třetím díle zemře. Ona teorie se týká barvy loga názvu filmu, které vždy představuje určitý charakter ze série, jenž má v daném díle zemřít. Také vyšlo najevo, že když Karen Gillan (představitelka Nebuly) a Pom Klementieff (představitelka Mantis) dočetly scénář, obě dvě propukly v pláč. Ať už to bude jakkoliv, tak se na nás očividně chystá něco překvapivého. 

Ve třetích Strážcích Galaxie se mimo jiné dočkáme i zcela nové postavy, kterou bude Adam Warlock. Ztvární ho herec Will Poulter. Taktéž se šušká o tom, že hlavní záporákem by měl být známý marvelovský padouch jménem High Evolutionary, který se v původních komiksech stal nepříjemným trnem v oku jak Avengerům, tak i Fantastické čtyřce. Produkce trojky by měla skončit někdy v půlce jara, pokud vše půjde dobře tak premiéry se dočkáme 5. 5. 2023.