Na pokračování povedeného snímku Alita: Bojový Anděl (2019) od Roberta Rodrigueze a Jamese Camerona čekáme už více než čtyři roky. A i přestože se jednu dobu zdálo, že na druhý díl snad nikdy nedojde, ke konci minulého roku vysvitla naděje. A to nemalá. Tehdy producent Jon Landau potvrdil, že mají skutečně v plánu se jednoho dne vrhnout na pokračování, o němž už tehdy jednal s Rodriguezem. Od té doby jsme se ale žádných větších updatů nedočkali.

Nyní ale přichází na scénu sám James Cameron, s nímž během rozhovoru pro server Forbes přišly další dobré zprávy. Legendární filmař má samozřejmě momentálně plné ruce práce s přípravou dalších Avatarů, u kterých relativně nedávno vyšlo najevo, že si na ně budeme muset počkat o něco déle, v rámci toho nyní na filmech pracuje střídavě v novozélandském Wellingtonu a v Los Angeles.

Následně ale také zmínil, že bude trávit čas v texaském Austinu, aby mohl pracovat na dalších filmech o Alitě. Ano, skutečně se zdá, že k nám v budoucnu dorazí ne jeden, ale možná hned několik dalších snímků o slavné kyberpunkové hrdince. 

Není ani příliš velkým překvapením, že Cameron bude na Alitě pracovat v Austinu, protože právě tam se nachází Rodriguezova společnost Troublemaker Studios, přičemž probíhalo zde i natáčení jedničky. Fanoušci se tudíž mohou začít radovat, ale zatím jen opatrně. Jistě, je sice fajn, že na dalším díle chtějí původní tvůrci pracovat, ale nesmíme zapomenout na fakt, že filmu ještě nedalo oficiálně zelenou studio 20th Century Studios, které spadá pod Disneyho.

Připomeneme, že rozpočet prvního snímku se pohyboval kolem 200 milionů dolarů, nicméně celosvětově vydělal jen 405 milionů. A to bylo zkrátka nic moc. Právě odkoupení zmíněného studia myšákem, k němuž došlo v roce 2019, tedy ve stejné době, kdy měla Alita premiéru, mohlo být jednou z hlavních příčin slabého box officu. Uvnitř marketingového oddělení totiž v oné době docházelo k mnoha vyhazovům, přičemž jednu dobu také hrozilo, že 20th Century Studios s výrobou filmů přestane.

Nyní se ale zdá, že přípravy na další filmy skutečně zacházejí do další fáze, tudíž jakmile na to kývne i Disney, fanoušci mohou začít otevírat šampaňské. 

Už nějakou dobu také víme, že Cameron chce z Ality udělat minimálně trilogii, nechal se tak slyšet, že příští dva filmy by se mohly jmenovat Alita: Fallen Angel a Alita: Avenging Angel. Nechceme to zakřiknout, ale vypadá to, že s trochou trpělivosti se jich skutečně dočkáme. A my už se na to moc těšíme.

Producent Landau také letos uvedl, že pro výrobu filmu zužitkují to, co se naučili při natáčení druhého Avatara (2022), což asi znamená, že si tvůrci opět řádně pohrají s digitálními efekty. Cameronovi a zbytku jeho party budeme každopádně držet palce, stejně tak doufáme, že další díl bude mít o něco lepší tržby, abychom se té trilogie skutečně dočkali.