Už za necelé dva týdny se do našich kin podívá vcelku nenápadný, ale velice zajímavě vyhlížející thriller jménem Teorie všeho (The Universal Theory), který zabojoval o Zlatého lva na loňském filmovém festivalu v Benátkách. Nyní máme na světě další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do roku 1962. Johannes Leinert (Jan Bülow) odjíždí se svým doktorandem na kongres fyziků v hotelu Esplanade ve švýcarských Alpách. Právě zde má mít jistý íránský vědec přelomovou přednášku o teorii kvantové mechaniky. Přednášející se však opozdí, tudíž zbytek vědců tráví čas zábavnými večírky a lyžařskými výlety. Johannese zde uchvátí tajemná pianistka jménem Karin Hönig (Olivia Ross), ale něco na ní není v pořádku. Ví o něm totiž věci, které by vědět neměla. Když pak jeden z německých fyziků ohavným způsobem zemře, na scénu vstupují dva vyšetřovatelé, kteří tuší, že jde o vraždu. A jakmile se na obloze objeví bizarní útvary mraků a zmíněná pianistka beze stopy zmizí, Johannes zachytí stopu tajemství, jež se skrývá hluboko pod horou.

Nejnovější trailer, který je tentokrát o něco akčnější, se mimo jiné chlubí pochvalnými reakcemi od kritiků, byť celkově se snímek dočkal spíše rozporuplných recenzí. I tak by ale návštěva kina mohla stát za to. 

Režii a scénář si vzal pod palec Timm Kröger, který s filmem zabodoval na filmovém festivalu v Sitges, kde za něj získal Cenu kritiky José Luise Guarnera. Spolu s ním na scénáři pracoval ještě Roderick Warich (Když už se jeden narodí).

Dále hrají Hanns Zischler, Gottfried Breitfuss, David Bennent, Philippe Graber, Imogen Kogge, Emanuel Waldburg-Zeil, Vivienne Bayley a další.

Do našich kin snímek dorazí 31. 10. 2024.