Jako děti vás možná občas napadlo, že kdyby ze světa kompletně zmizeli všichni dospělí, byla by to paráda. Hned byste mohli jít do cukrárny, kde byste okamžitě snědli veškeré sladkosti, následně do místní LEGO prodejny, odkud byste si odnášeli ty největší krabice, plus k večeru by vás konečně nikdo nenaháněl do postele. V nadcházejícím seriálu Anna se stane něco podobného. Ovšem o žádnou naivní dětskou utopii se opravdu nejedná. V seriálu se totiž dočkáme nebezpečného a chaotického světa, ve kterém neexistují žádná pravidla. 

Dystopický příběh se zaměří na svět, který kompletně zničil smrtící virus, který z povrchu zemského vyhladil všechny dospělé. Přežily pouze děti, které samozřejmě ještě nejsou dostatečně připravené na to, aby vedly celou společnost. Hlavní postavou bude dívka jménem Anna (Giulia Dragotto), které její matka zanechá knihu s instrukcemi k přežití. Jejího malého bratra (Alessandro Pecorella) však unese divoký kmen dětí, které si říkají The Blue Kids. Anna se tak musí vydat na nebezpečnou cestu, aby svého bratříčka našla a zachránila ho. Ovšem ve světě, kde neexistuje řád a pořádek, to rozhodně nebude vůbec jednoduché. 

Seriál je založený na knize z roku 2015 od Niccola Ammanitiho, který svou knihu zároveň převedl do seriálové podoby. Ujal se tak nejen scénáře, ale i režie. Seriál již premiéroval v rodné Itálii 23. 4. 2021, odkud si odnášel především pozitivní reakce, ovšem již brzy se ho diváci dočkají i na AMC+, přesněji 18. 11. 2021.