Série The Walking Dead patří zcela bezesporu mezi nejúspěšnější značky stanice AMC. A i přestože původní seriál po dlouhých jedenácti řadách skončil, jeho univerzum během roku 2023 vstoupí do nové éry. Dočkáme se totiž hned několika spin-offů, které se zaměří na fanoušky milované postavy a jejich nová dobrodružství. Tři největší projekty jsou momentálně série The Walking Dead: Dead City, The Walking Dead: Daryl Dixon a zatím nepojmenovaný spin-off s Rickem a Michonne. AMC taktéž odhalilo, kdy přibližně se jednotlivých titulů dočkáme.

Jako první by k nám měl dorazit seriál The Walking Dead: Dead City, ve kterém se Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan) společně vydají do zombíky zamořeného New Yorku. Zprvu to vypadalo, že série by k nám mohla dorazit už v půlce jara, ale nakonec se zdá, že se ono čekání o pár měsíců protáhne. Seriál tak zatím má stanovenou premiéru na červen/jún 2023, přičemž nějakou dobu už je venku také první mini teaser. 

Následně se můžeme těšit na seriál The Walking Dead: Daryl Dixon, který (jak je asi z názvu patrné) se zaměří fanoušky milovaného drsňáckého bručouna Daryla (Norman Reedus). Ten se tentokrát vydá až do Evropy, přesněji do zamořené Francie, kde se setká s novými spojenci a i protivníky. Sám Norman Reedus prohlásil, že by od seriálu měli fanoušci očekávat v podstatě velký restart pro celé univerzum. AMC potvrdilo, že seriál bude premiérovat někdy během druhé poloviny roku 2023, se vší pravděpodobností během podzimu, ale to se teprve uvidí.

A také tu máme dlouho očekávaný spin-off s Rickem Grimesem (Andrew Lincoln) a jeho dlouholetou parťačkou a láskou Michonne (Danai Gurira). Nakonec se však několika celovečerních filmů nedočkáme, místo toho by se měl příběh obou protagonistů zcela uzavřít v šestidílné minisérii. Ta by se měla začít natáčet během tohoto roku, tudíž bychom měli počítat s tím, že se jí dočkáme až někdy v roce 2024. Minisérie by se měla údajně zaměřit nejenom na láskyplný vztah mezi oběma hrdiny, ale také na lidskou hrozbu, kterou bude pravděpodobně představovat mocná skupina Civic Republic, ale to se ještě necháme překvapit. 

Je ale velice pravděpodobné, že AMC dá zelenou ještě dalším spin-offům, protože The Walking Dead pro stanici bylo vždy velice spolehlivým zlatým dolem. Pokud by k tomu opravdu došlo, fanoušci by se tak mohli dočkat případného návratu dalších známých tváří z původního seriálu.

A na závěr ještě jedna podstatná a možná poměrně překvapivá zpráva. AMC taktéž oznámilo, že nadcházející 8. řada seriálu Fear the Walking Dead, která bude premiérovat 14. 5. 2023, bude poslední. Nutno totiž dodat, že stanice v poslední době zápolí s financemi, v rámci čehož začala provádět rozsáhlá a drastická opatření na snížení nákladů. Kvůli tomu bylo zrušeno hned několik seriálů, tudíž je možné, že rozhodnutí o ukončení prvního spin-offu slavné zombie značky pramení právě z tohoto faktu. Necháme se každopádně překvapit, co s sebou přinese budoucnost, je ale jisté, že značce The Walking Dead rozhodně dávat sbohem nemusíme.