Jednou z nejslavnějších rolí Whoopi Goldberg je bezesporu Deloris Van Cartier, klubová zpěvačka, která je v komedii Sestra v akci (1992) nucena ukrýt se v místním karmelitském klášteře a vydávat se zde za jeptišku poté, co se stane svědkem vraždy. Zde se následně ujme místního pěveckého sboru, ze kterého se pod jejím vedením brzy stane chlouba celého kláštera. O rok později jsme se dočkali pokračování Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu, ve kterém zas na Deloris čekali neposední žáci na střední církevní škole.

Už nějaký čas víme, že někdy v budoucnu bychom se měli dočkat i třetího dílu, který byl oznámen už před lety. V roce 2021 pak producent, herec a režisér Tyler Perry oznámil, že na scénáři se začalo aktivně pracovat. Chystaný snímek navíc neměl jít do kin, mělo se jednat o exkluzivitu pro službu Disney+. Jak je na tom ale celý projekt nyní? 

Inu, zdá se, že ani po třech letech se chystané další pokračování příliš kupředu nepohnulo. Tyler Perry v nedávném rozhovoru pro EV odhalil, že scénář stále ještě není dokončený a i nadále se na něm pracuje. Perry se také vůbec netají tím, že ono dlouhé čekání mu už přijde trochu „otravné“. Během rozhovoru uvedl, že od té doby, co se na Sestře v akci 3 začalo pracovat, tak on sám už vydal čtyři filmy.

I nadále ale touží fanouškům třetí díl nadělit, taktéž v rozhovoru potvrdil, že by stále měla být na palubě i Whoopi Goldberg, která podle všeho chtěla třetí film natočit už asi od roku 2016. Perry ale taktéž zdůraznil, že je nesmírně důležité, aby celý projekt měl ty správné scenáristy, správný scénář a správný příběh, díky čemuž by se pak mohl hrdě postavit vedle milované jedničky. 

Zdá se ale, že příběh by už měl být vymyšlený, teď se akorát čeká na to, až se dodá scénář, s nímž bude Perry a producenti od Disneyho spokojení. V roce 2021 bylo oznámeno, že o režii by se měl postarat Tim Federle, který je hlavním tvůrcem a scenáristou série Muzikál ze střední: Seriál (2019), scénář zas měla zpracovat Madhuri Shekar (The Nevers), ale těžko říct, zda to i nadále platí.

Co se obsazení týče, produkce zatím počítá pouze s Whoopi Goldberg, prozatím se nezdá, že by byl na palubě ještě někdo jiný. Všechno každopádně nasvědčuje tomu, že třetího dílu se jen tak brzy nedočkáme.