Už je to skoro 20 let od doby, co nám režisér David Dobkin nadělil snímek Nesvatbovi (2005), romantickou komedii s Owenem Wilsonem a Vincem Vaughnem, kteří chodí na cizí svatby, aby na nich ulovili nějakou pěknou slečnu. Snímek se dočkal jak pozitivních reakcí, tak i úspěchu v tržbách, z rozpočtu 40 milionů dolarů se mu podařilo utržit přes 288 mega. Takový zdar většinou nechává dveře pro případné pokračování otevřené dokořán.

Jak to ale s druhým dílem vypadá? Inu, o něm se mluví už od roku 2014, tehdy David Dobkin odhalil, že s Wilsonem a Vaughnem dostali nápad na pokračování, v němž by se měl objevit Daniel Craig (Není čas zemřít). Ten měl ztvárnit postavu, která by byla naprostou jedničkou ve svádění žen na cizích svatbách, čímž by pro oba protagonisty představoval nepříjemnou konkurenci. Dobkin ho označil za takového ,,nesvatbovského terminátora“. 

Pak ale přišel rok 2016, kdy herečka Isla Fisher, která v prvním díle ztvárnila Glorii Clearly, odhalila, že práce na pokračování se dávají do pohybu. Studio New Line Cinema mělo dokonce najmout scenáristy Vana Robichauxe (Brooklyn 99) a Evana Sussera (Na férovku, pane učiteli), aby zpracovali scénář. V roce 2022 ale byly plány na druhý díl údajně odloženy na neurčito, podle všeho kvůli velice nabitému programu herců, kteří na film neměli mít čas. Týkat se to mělo především Owena Wilsona.

A jak jsme na tom nyní? Zdá se, že naděje na pokračování stále žije… snad. Serveru Screen Rant poskytl rozhovor Keir O'Donnell, další hvězda z původního dílu, která v podstatě řekla to samé, co před lety Isla Fisher. Herec údajně zaslechl zvěsti o tom, že se něco kolem pokračování dává do pohybu. V rámci toho projevil zájem si svou roli Todda Clearlyho opět zopakovat.

Stále by to ale chtělo nějaké oficiální oznámení od společnosti, která si vezme snímek pod palec. Do té doby je osud druhého dílu i nadále nejistý, ale stále je naděje, že se ho jednoho dne dočkáme. Holt se necháme překvapit.

O scénář k jedničce se postarali Steve Faber a Bob Fisher. Dále se ve snímku objevili herci jako Christopher Walken, Rachel McAdams, Jane Seymour, Ellen Albertini Dow a Bradley Cooper.