Už nějaký ten pátek víme, že filmová loď Pirátů z Karibiku ještě stále zcela ke dnu neklesla. Disney už připravuje další dva filmy, ovšem ty se budou muset patrně obejít bez hvězdy celé značky, kterou je samozřejmě Johnny Depp jakožto kapitán Jack Sparrow.

Máme zde například filmové dobrodružství, ve kterém by se hlavní role měla ujmout Margot Robbie. U tohoto snímku to před nějaký časem vypadalo, že byl zrušen, ale posléze vyšlo najevo, že tvůrci si s ním jen dávají načas. Podle všeho by nám měl nabídnout příběh o ženské posádce pirátek, ale ať už to nakonec bude jakkoliv, titul k nám dorazí až za dlouhou dobu.

Nejdříve se ale dočkáme Pirátů, na kterých pracuje Craig Mazin, tvůrce seriálu Černobyl (2019) a jeden ze showrunnerů seriálové adaptace The Last of Us. Ten na novém snímku pracuje spolu s Tedem Elliottem, který zpracoval scénář ke všem předchozím dílům. 

Mazin poskytl rozhovor serveru LA Times, z něhož vyšlo najevo, že scénář, na kterém pracoval spolu s Elliotem, je již dokončený. Mazin byl podle všeho také jednu dobu přesvědčený, že Disney jejich námět na nové Piráty nepřijme, protože by mu přišel „příliš divný“. Ale studio ho evidentně skutečně schválilo.

Dále tvůrce uvedl, že bez Elliota by do projektu nešel, přičemž podle jeho názoru napsal opravdu fantastický scénář. Detaily o samotném ději zatím nejsou k dispozici, ale zdá se, že půjde skutečně o reboot. Práce ale nyní nemohou dál pokračovat, protože Hollywood stále sužují stávky herců a scenáristů. Po jejich konci by ale mohl Disney vypustit ven nějaké šťavnaté informace.

Ještě se hodí připomenout vyjádření Jerryho Bruckheimera, který na konci minulého roku prohlásil, že rozhodně nehodlají Jacka Sparrowa zabíjet. Pro Johnnyho Deppa se tudíž může ještě najít místo. Ale zda se na pirátských vlnách skutečně znovu objeví, toť stále otázkou. 

Podle Bruckheimera by se také měl Mazinův a Elliotův snímek skládat především z mladého obsazení, ale důvod zatím stále ještě neznáme. Pokud je scénář již dokončený, tak odhadem bychom se dalších Pirátů mohli dočkat někdy v druhé polovině roku 2025, možná ale i později.

Do té doby se ovšem může ještě mnoho změnit. A kdo ví, možná nakonec i toho Deppa přizvou zpátky na palubu. Doslova.