MCU reboot Fantastické čtyřky je zkrátka jednou velkou záhadou. Točí se kolem něj totiž jeden drb za druhým, především se to tedy týká hereckého obsazení, o němž jsme zde už několikrát psali. Některé slibně znějící zvěsti z minulosti se ale nakonec nepotvrdily, například spolehlivý insider Jeff Sneider nedávno uvedl, že roli Mr. Fantastica (Reeda Richardse) v brzkých fázích jednání odmítl Adam Driver (Manželská historie), jenž byl s postavou spojován po celé měsíce.

A právě Jeff Sneider přišel s další várkou nových informací, které se týkají nejenom samotného filmu, ale i případných představitelů. Insider uvedl, že o obsazení Marvel jedná i navzdory momentálně probíhající stávce herců a scenáristů, která zcela ochromila Hollywood. A jak to tedy s těmi herci nakonec bude? Bohužel stále ještě nemáme definitivní odpověď, ale níže představení kandidáti se zdají být momentálně nejpravděpodobnějšími možnostmi. 

Začneme s šéfem titulní čtveřice hrdinů, kterým je samozřejmě Reed Richards, alias Mr. Fantastic. Nad tím je momentálně největší otazník. Už víme, že Adam Driver to nebude. Podle všeho kolem role nějakou dobu kroužil Matt Smith (Pán času, Rod Draka), ale podle Sneidera není pravděpodobné, že mu role nakonec připadne. Momentálně se tedy zdá, že tato role stále ještě nebyla obsazena. U ostatních členů čtyřky už to ale zní slibněji.

Dále tu máme Sue Storm, alias The Invisible Woman. U té jsme měli hned několik uchazeček. Jednou z těch nejpopulárnějších byla Vanessa Kirby, hvězda z posledních dvou dílů Mission: Impossible a nadcházejícího historického velkofilmu Napoleon. A právě ta by měla být podle Sneidera finální uchazečka, které by role měla nakonec připadnout. Připomeneme také, že právě Sue Storm by se měla ve filmu stát hlavní postavou.

Dalším významným členem je její bratr Johnny Storm (The Human Torch). U toho to vypadá, že by si ho nakonec mohl zahrát Joseph Quinn, britská hvězda ze seriálu Stranger Things (2016), kterého si mnozí fanoušci zamilovali ve čtvrté řadě. Sneider se nějakou dobu domníval, že s rolí byl spojován Jack Quaid, hvězda ze seriálu The Boys (2019), ovšem zde patrně došlo k záměně iniciálů „JQ“.

A nakonec tu máme na první pohled nejvýraznějšího člena celé party, kterým je Ben Grimm (The Thing). Toho už podle všeho Marvel obsadil, ale zatím se nepodařilo zjistit kým. Nějakou dobu byl s rolí spojován Paul Walter Hauser (Richard Jewell), ale podle Sneidera to nakonec bude někdo zcela jiný. 

Podle dalších zvěstí se také zdá, že hlavním padouchem filmu by se mohl stát Galactus, prastará a nesmírně mocná kosmická bytost, kterého jsme už v podstatě mohli vidět ve snímku Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007). Zde byl ale vyobrazen pouze jako obrovský mrak, což dost fanoušků pochopitelně pěkně nakrklo.

A když už jsme v názvu filmu zmínili jméno jeho slavného heralda, tedy Silvera Surfera, tak podle všeho by se ve filmu mohl objevit i on. Zahrát by si ho mohl Ebon Moss-Bachrach (Andor, Medvěd), je ale také možné, že mu nakonec připadne role ikonického padoucha Doktora Dooma. Ten by ale údajně ve snímku měl hrát pouze malou roli, jeho větší chvíle slávy mají přijít teprve v budoucnu. Opět ale připomínáme, že vše výše zmíněné jsou zatím nepotvrzené informace.

O režii chystané Fantastické čtyřky se postará Matt Shakman, jeden z tvůrců marvelovského seriálu WandaVision (2021).

Scénář si vzal na starost Josh Friedman (Terminátor: Temný osud), jenž nahradil scenáristy Jeffa Kaplana a Iana Springera.

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 5. 2025.