Filmová adaptace Uncharted by se měla začít natáčet každým dnem, aby se stihla premiéra 8. 10. 2021. Mezitím ale zástupci Sony připravují také televizní seriál na motivy úspěšného akčního survivalu The Last of Us. Producent Craig Mazin, který se naposledy postaral o povedený mini-seriál Černobyl, se o post-apokalyptickém světě od studia Naughty Dog rozpovídal a prozradil, co můžeme čekat.

Z dřívějška víme, že se seriál bude držet původního příběhu. Mazin se v podcastu BBC nechal slyšet, že příběh hry nenaruší. Místo toho dojde k jeho vylepšení a rozšíření. Na vše dohlíží sám Neil Druckmann, scénárista, kreativní ředitel a viceprezident Naughty Dog, který vedl vývoj The Last of Us pro PlayStation 3.

„Vytváříme něco nového a objevujeme to, co již existuje, abychom ukázali poněkud odlišnou perspektivu. To je pro mě splněný sen,“ uvedl Mazin s tím, že se trochu bojí z důvodu emocí spojených s touto hrou, které jsou docela intenzivní. „Pravděpodobně se po premiéře schováme v bunkru, protože je nemožné, aby byli všichni šťastní,“ zažertoval si v narážce na to, co se událo po vydání The Last of Us: Part II. S tímto dílem bylo mnoho fanoušků nespokojených, nelíbil se jim příběh a někteří slovně zaútočili na tvůrce přes sociální média a bohužel se to neobešlo bez vyhrožování.

Craig Mazin se netají tím, že se mu příběh prvního The Last of Us líbí. Hru z roku 2013 považuje za jednu z nejlepších a na jeho seznamu se nachází úplně na vrcholu. My mezitím čekáme na to, až se dozvíme, kteří herci se vžijí do hlavních hrdinů Joela a Ellie a dalších důležitých postav světa The Last of Us. Na pilotní epizodu z křesla režiséra bude dohlížet Johan Renck, jenž má za sebou Vikingy a Černobyl.

Počkat si musíme také na datum premiéry. Jisté je, že seriál The Last of Us uvidíme na HBO.