Strážci Galaxie se s námi sice letos na jaře rozloučili se svým třetím dílem, ale to neznamená, že jsme je všechny viděli naposledy. Marvel nám totiž už za měsíc nadělí druhou sezónu milého seriálu Já jsem Groot, ve které se opět dočkáme dřevěného člena Strážců v jeho nejroztomilejší podobě. Nedávno také vyšel oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Fanoušci se tak opět můžou těšit na pět samostatných příběhů, v nichž bude Groot zažívat všemožná podivuhodná dobrodružství. Přesně tedy nevíme, co všechno na Groota čeká tentokrát, ale z traileru to například vypadá, že zavítá na jakousi mrazivou planetu, na níž vyrobí ničivě vyhlížejícího sněhuláka, dále narazí na skupinku pěkně živých ptáčků, před kterými se ovšem Groot následně vydá na útěk, a v neposlední řadě se vydá do místa, jež vypadá jak nějaký chrám z Indiany Jonese. 

Jedna ze scén nám také ukáže sekvenci, ve které Groot konečně dostane „funkční“ nos. Což je pro něho samozřejmě naprosto senzační objev, se kterým začne řádně experimentovat. Marvel také vydal oficiální plakát, který si můžete prohlédnout výše.

Samozřejmě bychom s žádným vážným nádechem opět počítat neměli, i druhá řada by se měla nést především v odlehčeném duchu, který si bude moct užít celá rodina. Zda ale bude druhá řada nějakým způsobem pomrkávat na to, co nás v MCU čeká, zatím není známo. Stejně tak ani nevíme, zda v ní budou mít menší cameo nějaké jiné známé postavy. 

O scénář a režii se opět postarala filmařka a animátorka Kirsten Lepore, která například pracovala na slavné animované sérii Čas na dobrodružství (2010).

Druhá řada bude na Disney+ premiérovat 6. 9. 2023.