Již zítra se na HBO Max dočkáme dokumentárního speciálu, ve kterém se sejdou tvůrci a herci z filmové série Harryho Pottera. Speciál nám tak nabídne celou sérii rozhovorů s předními představiteli, přičemž dočkat bychom se měli i různých pohledů do zákulisí jednotlivých dílů. Mnoho lidí však pobouřilo odhalení, že ve speciálu se osobně neobjeví spisovatelka J. K. Rowling, která je nejen tvůrkyní původních knižních předloh, ale zároveň dohlížela na produkci všech filmových adaptací. K její nepřítomnosti ve speciálu se nevyjádřilo jak distribuční studio Warner Bros., tak ani HBO Max. Spisovatelka už nějakou dobu čelí kritice za svá vyjádření o transgender lidech, která někteří považují za urážlivá a transfobní. Mnoho lidí se proto domnívalo, že autorka do speciálu pozvána nebyla. Ale zdá se, že to nakonec nebyla pravda. 

Podle informací od Entertainemnt Weekly pozvání do speciálu spisovatelka opravdu obdržela, nicméně prostřednictvím svých zastupitelů ho nakonec odmítla. Samotný důvod však uveden nebyl. Možná to ale souvisí s přítomností některých herců, kteří se v minulosti vůči příspěvkům autorky ohradili. Jmenovitě ji za její slova kritizovali například Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermiona Grangerová), Evanna Lynch (Lenka Láskorádová) a Chris Rankin (Percy Weasley). Rowling se však z řad některých herců dočkala i určitého zastání. Bránili ji například Ralph Fiennes (Voldemort) a Robbie Coltrane (Hagrid). I přestože se autorka ve speciálu osobně neobjeví, údajně ji uvidíme alespoň na jakémsi archivním materiálu z roku 2019, v němž o filmové sérii mluví. Doufejme ale, že hlavní představitelé během svých rozhovorů autorku alespoň zmíní a vyjádří jí vděčnost nad tím, co vytvořila. Protože když si to řekneme na rovinu, tak ono hlavní herecké trio jí skutečně vděčí za celou svou kariéru. 

Je vcelku logické předpokládat, že Warner Bros. autorku do speciálu pozval, stále s ní totiž aktivně spolupracuje na sérii Fantastických zvířat, jehož dalšího dílu se dočkáme příští rok na jaře. Samotného speciálu se dočkáme již zítra, tedy 1. 1. 2022, na HBO Max. Podíváte se?