Minulý rok na jaře premiéroval na službě Prime Video seriálový akčňák jménem Citadel, ve kterém se v hlavních rolích objevili Richard Madden (Hra o trůny) a Priyanka Chopra Jonas (The Matrix Resurrections).

Amazon se do seriálu rozhodl nalít opravdu hodně peněz, dokonce mu ještě před premiérou první řady oficiálně odklepl i druhou sezónu. A i přestože reakce od kritiků nebyly zrovna nejlepší, první řada měla slušnou sledovanost. Už dlouho tak víme, že Amazon chce se seriálem vdechnout život nové velké franšíze, která by plodila další filmové a seriálové tituly.

A jednoho takového se dočkáme ještě letos v na podzim. Amazon se pochlubil prvním oficiálním trailerem na italský spin-off Citadel: Diana, který si můžete pustit výše. 

Příběh nás zavede do Milána roku 2030. Před osmi lety byla nezávislá špionážní agentura Citadel zničena mocným nepřátelským syndikátem známým jako Manticore. Od té doby Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), osamocená agentka Citadely, představitele zmíněného syndikátu tajně špehuje, ovšem zároveň tím uvízne v pasti.

Jednoho dne se ale naskytne příležitost, díky které by mohla konečně uniknout. Tu bude představovat ten nejnepravděpodobnější spojenec jménem Edo Zani (Lorenzo Cervasio), jehož otcem je Ettore (Maurizio Lombardi), šéf italského syndikátu.

Připomeneme ještě, že někdy v budoucnu se dočkáme dalšího seriálového spin-offu, který ponese název Citadel: India.

Tvůrcem a showrunnerem chystaného italského spin-offu se stal Alessandro Fabbri, který stál za vznikem sérií jako 1992 (2015) a Proces (2019). O režii jednotlivých epizod se postaral Arnaldo Catinari (Suburra: Krvavé předměstí).

Dále se v seriálu představí herci jako Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Julia Piaton, Filippo Nigro, Silvia Bazzini, Carlo Sciaccaluga a další.

Na službě Prime Video od 10. 10. 2024.