Pokud máte rádi slasher horory okořeněné humorem, můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu snímku jménem It's a Wonderful Knife. Název tak evidentně odkazuje na slavnou vánoční klasiku It's a Wonderful Life (v češtině Život je krásný) z roku 1946, ze které si podle děje bude nadcházející film i trošku dělat legraci. Zde však s žádnou milou a romantickou podívanou nepočítejte. Dokazuje to i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Winnie Carruthers (Jane Widdop), která žije v městečku, jež je vyloženě posedlé oslavováním Vánoc. Jedné noci ale dojde ke strašlivé události, o které se bude mluvit ještě dlouhá léta. 

Dobrou kamarádku naší hlavní hrdiny zavraždí jakýsi maskovaný vrah v bílém. Následně se pokusí udělat to samé i Winnie, ale té se podaří vrahouna zneškodnit. I tak se ale začne obviňovat z toho, že za smrt své kamarádky je ve skutečnosti zodpovědná ona. S tímto pocitem se jí nedaří vypořádat ani o rok později. A jelikož je i nadále zdevastovaná pocitem viny, začne si říkat, že by bylo pro všechny lepší, kdyby se nikdy nenarodila.

Netuší však, že tato slova budou mít hrozivý účinek. Najednou se ocitá v jakési alternativní realitě, ve které ji nikdo v městečku nepoznává, včetně jejích rodičů, a opět živý maskovaný vrah tropí v ulicích pěkně krvavou paseku. A Winnie tak svého přání začne trpce litovat. 

O režii filmu se postaral Tyler MacIntyre, který nám už nadělil komediální horory jako Patchwork (2015) a Tragedy Girls (2017). Scénář zpracoval Michael Kennedy (Slečna Bestie).

Dále se ve snímku objeví herci jako Justin Long, Katharine Isabelle, Jess McLeod, Joel McHale, William B. Davis, Erin Boyes, Aiden Howard, Zenia Marshall a Sean Depner.

Snímek se v amerických kinech objeví 10. 11. 2023, o premiéře u nás zatím informace nemáme.