Před několika dny jsme se dozvěděli, že Marvel se rozhodl krapet poupravit kalendář premiér svých nadcházejících MCU seriálů. U některých projektů došlo k odkladu, u některých zas jen k upřesnění data vydání. Pak tu ale máme seriál Ironheart, u kterého to ale vypadalo obzvlášť bledě.

Ten totiž z marvelovského kalendáře zmizel úplně, tudíž rázem vyvstaly otázky, co s ním vlastně Marvel hodlá udělat. Jak už dlouho víme, Ironheart se zaměří na příběh Riri Williams (Dominique Thorne), geniální vědkyně, kterou nám již ukázal snímek Black Panther: Wakanda Forever (2022). Ta vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana, čímž by se svým způsobem dala považovat za jeho nástupkyni. Jakou budoucnost před sebou tedy seriál má? A existuje vůbec ještě nějaká? 

Zdá se, že stále ještě ano. Podle důvěryhodného insidera CanWeGetSomeToast seriál nebyl hozen do koše, patrně byl pouze odložen z toho důvodu, aby posléze premiéroval ve stejné době, kdy Marvel vypustí ven i MCU snímek Armor Wars. Jelikož se oba dva projekty soustředí na postavy se silnými vazbami na Iron Mana, zejména tedy v komiksech, tak by to mohlo být pochopitelné. Pokud je to pravda, tak se zdá, že Marvel bude chtít tento krok využít k propagaci obou dvou projektů naráz.

Ironheart se údajně zaměří na střet mezi technologií a magií, Riri má zastupovat technologii a superpadouch The Hood (Anthony Ramos) zas magii. V komiksech The Hood získá své schopnosti od entity Dormammu, kterou si můžeme pamatovat z prvního Doctora Strange (2016).

Co se Armor Wars týče, příběh by se měl odehrávat nějakou dobu po událostech seriálu Tajná invaze, přičemž by měl souviset s odkazem Tonyho Starka. Podle všeho by se totiž jeho technologie a obleky měly dostat do nesprávných rukou. Podle drbů z letošního jara by ony ruce mohly patřit padouchovi Ultronovi, který byl původně poražen ve druhých Avengerech (2015). Tyto zvěsti však dodnes nebyly potvrzeny. 

Snímek Armor Wars, který měl být zcela původně dalším seriálem, však stále ještě nemá datum premiéry. A pokud jsou informace od zmíněného insidera pravdivé, dokud nebude na světě, tak se ani nedozvíme, kdy přesně vlastně vyjde Ironheart.

Insider zároveň uvedl, že Marvel je připraven vrhnout se na produkci Armor Wars hned po skončení momentální stávky herců a scenáristů, kvůli které se produkce nemůže rozjet.