V půlce letošního jara bude premiérovat chystané kanadsko-polské drama z období druhé světové války, které ponese název Irena's Vow. Venku už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Snímek bude vyprávět skutečný příběh polské zdravotní sestry Irene Gut Opdyke (Sophie Nélisse), která začne posluhovat ve vile nacistického majora Eduarda Rügemera (Dougray Scott). Jednoho dne ale zjistí, že se chystá likvidace židovského ghetta. Je proto odhodlaná pomoci 12 židovským dělníkům, které se rozhodne ukrýt přímo v Rügemerě vile, přesněji ve sklepě a na půdě. Však se také říká, že pod lampou je největší tma. Po následující týdny se pak Irene snaží zachovat přítomnost židovských dělníků v tajnosti, ale konec války je ještě daleko. A jak je z traileru zřejmé, Rügemer dostane podezření, že v domě se nachází někdo nežádaný. 

O režii se postarala kanadská filmařka Louise Archambault, která natočila dramata Familia (2005) a Gabrielle (2013). Scénář zpracoval Dan Gordon (Hurikán v ringu).

Dále hrají Andrzej Seweryn, Eliza Rycembel, Tomasz Tyndyk, Maciej Nawrocki, Aleksandar Milićević a Nela Maciejewska.

V kanadských kinech se film objeví 19. 4. 2024.