Filmová franšíza Tiché místo, ve které svět ovládli smrtící netvoři s extrémně vyvinutým sluchem, se k nám letos v létě vrátí s dalším dílem, tentokrát se ale bude jednat o prequel. Titul Tiché místo: První den tak má konečně na světě úplně první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hned na začátku nám upoutávka potvrdí, co už bylo v podstatě jasné ze samotného názvu. Příběh se bude odehrávat na úplném začátku samotné invaze, kdy zmíněná monstra dorazí na Zemi a začnou zde dělat pořádný bordel. Dočkáme se tak záběrů z předešlých dvou dílů, kde si hlavní postavy zahráli John Krasinksi a Emily Blunt. V chystaném prequelu se však hlavní hrdinkou stane žena, kterou si zahraje Lupita Nyong'o (Black Panther). A ano, také doufáme, že to ta její kočička přežije! 

Dále nám trailer ukáže scény, ve kterých americká města čelí naprosté zkáze. Lidstvo se samozřejmě pokusí vzdorovat, ale jak už moc dobře víme, je to předem prohraný boj. Po boku Lupity se objeví také Joseph Quinn (čtvrtá řada Stranger Things), který si zahraje dalšího přeživšího.

A ke konci traileru se nám ukáže i ještě jedna známá tvář. V prequelu si zahraje i Djimon Hounsou (Krvavý diamant), který ve druhém díle Tichého místa (2020) ztvárnil vůdce malé ostrovní kolonie.

V jedné z předních rolí by se měli objevit i Alex Wolff (Děsivé dědictví), podle kterého by měl film více připomínat spíše drama než horor. Tak snad se nám pořádně ukáže v další upoutávce. 

O scénář a režii se tentokrát postaral Michael Sarnoski, který v roce 2021 zabodoval se svým dramatem Pig.

Dále se můžeme těšit na herce jako Denis O'Hare, Cain Aiden, Jennifer Woodward, Jonathan Sparrow, Elijah Ungvary a Alexander John.

V českých kinech se snímek objeví 27. 6. 2024.