V téhle fázi mé série článků jsem se lehce inspiroval Star Warsy samotnými. Konkrétně zmatkem v číslováním jejich epizod. Vítejte tedy u druhého dílu třetí části mého povídání o indie filmech!

Dneska se podíváme zejména na delší a výpravnější kousky. I když se tu najde i pár kratších. Jdeme na to!

Kenobi (2019, Jason Satterlund)

Na kanále Jamieho Costy, kde jste mohli zhlédnout i bravurní povídku Han Solo: A Smuggler's Trade, o které jsem psal v minulém díle, přibyl další příběh oblíbeného protagonisty. Kenobi se odehrává mezi třetí a čtvrtou epizodou a po předchozí, spíše úsměvné povídce, se připravte na solidní depku. Opět skvěle zahrané i natočené. I Myšák by měl radost.

Star Wars Origins (2019, Phil Hawkins)

Zní vám spojení Indiana Jonese a Star Warsů jako bizarní ptákovina? Inu oni v tom intru píšou "A long time ago", což by ve spojení s archeologií vlastně dávalo smysl.

Film má naprosto neuvěřitelně dobrou výpravu (ve kterém indie filmu uvidíte opravdové tanky??) a obecně je moc velice dobře koukatelný.

Skywalker's apprentice (2019, Chandler Macocha)

Navzdory mému očekávání existují i fanfilmy navazující na nový kánon, v tomto případě na osmou epizodu. To znamená, že se v něm objevují porgové, rytíři z Renu a ne všechno tam tak úplně dává smysl. 

Jinak jsou tu děti hrající na schovku, relativně zajímavé rozuzlení a navíc mi film poslal Killer, tak jsem ho sem zařadil. Protože co víc si může píšící minion přát, než spokojený úsměv svého šéfredaktora.

The Last Padawan (2016, Jesper Tønnes)

Republika padla, většina jedi je po smrti, zbytek na útěku. Mezi nimi je mladý padawan plnící poslední úkol svého mistra. Sám a neozbrojen se vydává na Dantoine, kde mají ruiny starého jediského chrámu ukrývat kyber krystaly, které nesmí padnout do nesprávných rukou.

Hoshino

Příběh o mladé padawance, její touze po vlastním světelném meči a o tom, co to přineslo. Aneb nejen sirky dětem do rukou nepatří. Kratší, ale moc fajn počin.

The Old Republic: Rescue Mission (2015,)

Opravdu jsou všichni ti, kteří používají triky temné strany, nutně Sithové? Povídka z dob KOTORu, kdy Mandaloriani ještě mohli odkládat helmy, se zamýšlí právě nad tím. Taky je tu solidní přestřelka a nutný souboj na světelné meče.

Dark Jedi

Ještě dávněji, než bylo "kdysi dávno", byli jediové jedna kasta. Až časem se začali rozlišovat na dark force a light force usery. A cesta to byla trnitá. O to víc, že tehdy v tom neměli jasno ani sami jediové. Jak počátky tohoto schizmatu mohly vypadat vypráví tato krátká povídka.

Doufám, že jste si dnešní výběr užili alespoň tak, jako já. A pokud ne, příště snad najdeme něco, co vám bude více po chuti.