Do amerických kin před několika dny vstoupil indický akčňák Kill, ve kterém na diváky čeká řádně šílená a krvavá jízda vlakem. A zatím to vypadá, že dosavadní reakce jsou především pozitivní, chváleny jsou obzvlášť působivé a drsné bojové sekvence, které už z trailerů připomínaly kterýkoliv díl Johna Wicka.

A když už o věčně zamračeném zabijákovi v podání Keanu Reevese mluvíme, tak se hodí zmínit, že film už zhlédl i Chad Stahelski, kaskadér a režisér všech filmů s Wickem. Ten nedávno uvedl, že Kill je tím nejživějším, nejdivočejším a nejkreativnějším akčním filmem, jaký měl v poslední době možnost zhlédnout.

A nyní vyšlo najevo, že jeho společnost 87Eleven Entertainment, která se podílela i na tvorbě univerza Johna Wicka, už připravuje americký remake. Stahelski je k projektu upsán jako jeden z producentů, stejnou úlohu by měl zastávat i Nikhil Bhat, režisér původní indické verze. Kdo se ale chopí režie chystaného remaku, zatím není známo. 

Příběh původního filmu se točí kolem Amrita (Laksh Lalwani), člena armádního komanda, který jednoho dne zjistí, že jeho láska a snoubenka Tulika (Tanya Maniktala) se musí proti své vůli provdat za jiného muže. Amrit proto nastupuje do vlaku do Nového Dillí,k aby plán na svatbu zastavil.

Brzy ale bude muset čelit mnohem vážnějším problémům, protože vlak přepadne banda nebezpečných a ozbrojených zlodějů pod vedením nelítostného Faniho (Raghav Juyal). Amrit a jeho parťák Viresh (Abhishek Chauhan) proto budou muset zachránit jak Tuliku a její rodinu, tak i zbylé pasažéry. Hrdina sice čelí početné přesile, ale proti jeho dovednostem nemají zločinci ve vlaku žádnou šanci. 

Zatím není známo, kdy přesně se plánovaného remaku dočkáme, ale pár let to zřejmě potrvá. Stejně tak i nad obsazením visí otazník. Co se původního Kill týče, v brzké době by snad mohl dorazit na VOD.