Charismatický Idris Elba se během své kariéry objevil v řadě slavných filmů. Ale své dvě pravděpodobně nejvíce ikonické role získal v seriálovém světě. První z nich byla role prohnaného a vypočítavého Stringera Bella z legendárního seriálu The Wire – Špína Baltimoru, druhá zas role drsného londýnského detektiva Johna Luthera, podle kterého je pojmenována také samotná série z roku 2010.

Luther se zkrátka líbil jak divákům, tak i kritiků, tudíž není divu, že následně vyprodukoval až pět sezón, přičemž poslední z nich jsme se dočkali v roce 2019. Lutherův příběh ale zdaleka ještě nekončí, akorát se k nám vrátí v trochu jiném kabátku. Letos na jaře totiž skončila produkce celovečerního filmu, který by měl být přímým pokračováním seriálu. A nedávno jsme se konečně dočkali prvních dvou fotek, které si můžete prohlédnout níže. 

V původním seriálu od BBC Elba ztvárňuje schopného detektiva Útvaru pro těžké zločiny, který se ale zároveň potýká s vnitřními démony, což z něj však o to více dělá zajímavou postavu. Možná proto se občas v rámci svého vyšetřování uchýlí k neortodoxním metodám, které by někteří jeho kolegové rozhodně neschvalovali. V rámci řešení nejrůznějších případů napříč seriálem také často spolupracuje vražedkyní Alicí Morgan, kterou v sérii ztvárňuje Ruth Wilson.

A co vlastně můžeme od nadcházejícího filmu očekávat? Inu, tvůrci slibují, že se oproti seriálu dočkáme velkolepějšího dobrodružství, které bude také okořeněné pořádnou akcí. Film by se také svým duchem měl vrátit ke stylu prvních řad, které mnozí fanoušci považují za ty nejvydařenější. Měli bychom tak opustit Londýn a podívat se do zbrusu nového prostředí, což tvůrci zároveň využijí pro další prohlubování Lutherova charakteru. A samozřejmě se můžeme těšit na další kvalitní a drsnou detektivní práci, to je jasné. 

Přesné detaily o ději však zatím stále neznáme, stejně tak ani nevíme, kdy bude film na Netflixu premiérovat, ale pravděpodobně to bude někdy během roku 2023. O scénář se postaral tvůrce původního seriálu Neil Cross, režii si zas vzal na starost Jamie Payne, který natočil všechny epizody z páté sezóny.

K Elbovi se tak přidají herci jako Dermot Crowley, Jess Liaudin, Cynthia Erivo a i Andy Serkis.

Jste fanoušci seriálu Luther? A ocenili byste případně další řadu?