Tak to vypadá, že se nám s těmi adaptacemi roztrhl pytel. Předevčírem společnost Bethesda oznámila spolupráci s Amazonem a tvůrci Westworldu na adaptaci série Fallout, už delší dobu víme, že HBO připravuje adaptaci thrilleru The Last of Us a nedávno také byl oznámen televizní seriál podle hry Disco Elysium. A nyní je tu jedna další adaptace, byť v trochu jiném stylu.

Dočkat se totiž máme i půlhodinové „dramedie” (drama + komedie) založené na trochu zvláštní, ale velmi akční hře My Friend Pedro, která pojednává o… No, budeme upřímní, po příběhové stránce je původní hra tak trochu nesmyslná slátanina. Zkrátka hrajete za maskovaného a nejmenovaného protagonistu, kterého navádí mluvící banán, aby zabíjel důležité lidi ve zločineckém podzemí.

Po hratelnostní stránce je to ovšem jiná pohádka. Během hraní se cítíte v zásadě nedotknutelně a tak trochu jako John Wick. Je tedy velmi příhodné, že právě Derek Kolstad, jeden ze spoluautorů série John Wick, bude v tomto případě působit jako spisovatel a výkonný producent. A to po boku Davida Leitche a Kelly McCormick z 87North, Dmitriho Johnsona, Stephana Bugaje a Howard Blisse z DJ2 a Mikea Wilsona - spoluzakladatele Devolver Digital. Vydavatelské společnosti, která hru My Friend Pedro v roce 2019 vydala.