Chris Columbus, režisér prvních dvou filmových adaptací Harryho Pottera, nám někdy budoucnu nadělí snímek The Thursday Murder Club, jenž bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2020 od Richarda Osmana. A jak už několik dní víme, těšit se můžeme na sympatické obsazení, které má tvořit Pierce Brosnan (Black Adam), Ben Kingsley (Dalíland) a Helen Mirren (Golda - Železná lady Izraele).

S novými informacemi nedávno přišel server Deadline, podle kterých to vypadá, že film nakonec žádnou exkluzivitou pro kina nebude, místo toho by ho měl uvést Netflix, jenž se k výrobě filmu oficiálně připojil. Bude se tak jednat o další spolupráci mezi zmíněnou streamovací službou a společností Amblin Entertainment, která je k filmu upsaná také. 

Hlavní dějová linie nás zavede do poklidné vesničky plné seniorů, ve které se jednou týdně setkávají čtyři přátelé, aby vyšetřovali nedořešené vraždy. K jedné takové však jistého dne dojde přímo na jejich prahu. A Elizabeth, Joyce, Ibrahim a Ron, kterým už táhne na osmdesátku, se tak vrhnou do prvního opravdového vyšetřování. Dokážou ale vraha dopadnout dřív, než bude příliš pozdě?

Na původní předlohu, která se stala bestsellerem, následně ještě navázaly knižní tituly The Man Who Died Twice (2021) The Bullet That Missed (2022) a The Last Devil to Die (2023). Pátý díl vyjde příští rok. 

Kdy přesně však padne první klapka, zatím není známo, stejně tak neznáme ani datum premiéry. Tvůrci ale ohledně filmu chystají učinit nějaké velké oznámení, tak se necháme překvapit, co se vlastně dozvíme.