Někdy v půlce jara se můžeme těšit na opravdu velice slibně vyhlížející dobrodružnou fantasy jménem The Portable Door, která se může zároveň chlubit parádním hvězdným obsazením. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Snímek bude adaptací stejnojmenné knihy z roku 2003 od britského spisovatele Toma Holta. Příběh se zaměří na dva stážisty jménem Paul Carpenter (Patrick Gibson) a Sophie Pettingel (Sophie Wilde), kteří začnou pracovat v tajemné londýnské společnosti jménem J.W. Wells & Co. A Paul brzy pozná, že ho žádná nudná práce rozhodně nečeká. Ovšem jeho nadřízení, přesněji generální ředitel Humphrey Wells (Christoph Waltz) a manažer Dennis Tanner (Sam Neill), žádnými andílky rozhodně nejsou, protože spřádají zlovolné plány. 

Oba se totiž pokoušejí narušit svět magie implementací moderní korporátní strategie do magického řádu a pravidel. To však Paul ještě neví, tudíž Wells ho bude chtít využít pro své plány. Ty zahrnují používání tajemných magických dveří, které slouží jako mocný portál. S jejich pomocí se tak může člověk dostat absolutně kamkoliv. Paul a Sophie jsou samozřejmě onou mocí ohromeni, ovšem zároveň začnou postupně odhalovat tajemství své firmy, pro kterou pracují.

A jak je podle traileru zřejmé, věci se natolik zvrtnou, že vzduchem budou svištět kouzla a začne se bojovat o život. Po původní knižní předloze vzniklo ještě pět dalších pokračování, tudíž pokud by snímek zabodoval, možná by se mohla zrodit zbrusu nová a slibná filmová série. Ale raději ještě nepředbíhejme. 

O režii se postaral australský režisér Jeffrey Walker, který má za sebou dramata z roku 2017 jako Dance Academy: The Movie a Ali se žení. Scénář zas zpracoval herec Leon Ford.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Miranda Otto, Jessica De Gouw, Damon Herriman, Rachel House, Patrick Gibson, Chris Pang, Christopher Sommers a Jason Wilder.

Snímek by měl premiérovat někdy během dubna 2023.