Knižní série Star Trek Voyager se v Česku dočkala nového pokračování. Po románech Kruh se uzavírá a Nehodni, o kterém jsme vám přinesli v červnu/júni 2020 samostatný článek, přichází americká autorka Kirsten Beyer s v pořadí třetí knihou s podtitulem Děti bouře.

Přečtěte si také: Prequelový Star Trek film dorazí v roce 2025, první klapka padne letos

V románu s podtitulem Nehodni musela nová kapitánka lodi Voyager, Afsarah Edenová, zjistit, kam zmizeli Borgové z jejich domovského kvadrantu Delta. Navíc měla získat nové spojence a vyřešit napětí v celém kvadrantu. Mezitím pomohl bývalý kapitán Voyageru Annice Hansenové, aby se dostala za loďmi, které velení Flotily poslalo do kvadrantu Delta.

V nové knize budou hrdinové muset čelit Dětem bouře: „Jen málo je toho známo o Dětech bouře, jednom z nejunikátnějších a možná nejnebezpečnějších druhů, s kterým se kdy Federace setkala. Nehmotné a cestující vesmírem v lodích zjevně poháněných pouhou myšlenkou, Děti bouře již jednou zničily tisíce borgských lodí, aniž by vypálily z jediné konvenční zbraně. Nyní, během jejich současné mise do kvadrantu Delta, musí kapitán Chakotay a komodor Afsarah Edenová zjistit, proč tři z lodí Federace – Quirinal, Planck a Demeter – byly bez jakékoli provokace a s extrémními předsudky zaměřeny mocnými Dětmi bouře… Přitom tisícům životů důstojníků Hvězdné flotily hrozí nebezpečí od nepřítele, jehož pohnutky Federace zatím ani nemohla začít chápat.“

Román ze série Star Trek – Voyager s podtitulem Děti bouře vydalo české nakladatelství Laser-books v pondělí 4. ledna/januára 2021. Zakoupit ho můžete na e-shopech téměř ve všech knihkupectvích za cenu okolo 300 korun.