Herec Matthew Fox se zcela jednoznačně nejvíce proslavil díky roli Jacka Shepharda z dnes již legendárního seriálu Ztraceni. Poté se ještě objevil v několika hollywoodských velkofilmech, například Speed Racer, Úhel pohledu a Světová válka Z, nicméně nějakou dobu poté se po něm slehla zem. V roce 2015 se totiž herec rozhodl, že si od herectví dá na nějakou dobu pohov. Ovšem pro jeho fanoušky máme skvělou zprávu. Fox se totiž po sedmi letech vrátil před kameru. A to pro zbrusu nový seriál, který nese název Last Light. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Tato pětidílná minisérie se zaměří na zkušeného petrochemika jménem Andy Yeats (Fox), který tráví čas zkoumáním našich současných zásob ropy.

Během služební cesty na Blízký východ ale Andy zjišťuje, že jeho nejhorší obavy se naplňují. A celý svět tak začne čelit krizi, která může mít pro nejmocnější země světa naprosto katastrofální následky. Andy je tak odhodlán přijít celé této zapeklité věci na kloub.

To ale znamená, že bude muset na nějakou dobu opustit nejen svou ženu Elenu (Joanne Froggatt), ale i svého malého synka Sama (Taylor Fay), který na tom zdravotně není úplně nejlépe. Postupem času jdou ale věci stále více od desíti k pěti. Na ulicích začne docházet k násilným protestům, které si vyžádají i několik mrtvých, a letadla začnou z nevysvětlitelného havarovat. Andy tak následně zjistí, že celý tento chaos někdo záměrně vyvolává. A zdá se, že on sám se kvůli tomu dostává do nebezpečí.

Seriál tak vychází podle stejnojmenné knižní předlohy, kterou napsal britský autor Alex Scarrow. Tvůrci a hlavními scenáristy se stalo duo Patrick Massett a John Zinman, které se například podílelo na tvorbě seriálu Světla páteční noci z roku 2006. O režii jednotlivých epizod se postarala filmařka Dennie Gordon, která má zas za sebou práci na seriálech jako Jack Ryan, Legion a Hell on Wheels.

Dále se v seriálu objeví herci jako Alyth Ross, Amber Rose Revah, Victor Alli, Tom Wlaschiha a Hakeem Jomah.

Oficiální premiéra je stanovená na 8. 9. 2022.