Za necelé dva měsíce se v kinech dočkáme prequelu slavné filmové série Hunger Games, který ponese podtitul Balada o ptácích a hadech. Bude se jednat o filmovou adaptaci stejnojmenné knihy, kterou autorka Suzanne Collins napsala v roce 2020. Studio Lionsgate se proto pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Znalce předešlých filmů by mohlo potěšit, že upoutávku doprovází píseň The Hanging Tree, díky které bude mít divák okamžitě pocit, že se skutečně vrátil zpět do Panemu. Děj se bude tentokrát odehrávat 64 let před události prvního filmu z roku 2012 s Jennifer Lawrence. Hlavní postavou se tak stává osmnáctiletý Coriolanus Snow (Tom Blyth), budoucí prezident Panemu a primární záporák původní série. 

Nejnovější trailer nám tak ukáže i určité střípky z jeho minulosti jako dítě, ovšem celý příběh se bude primárně točit kolem jeho vztahu s mladou Lucy Gray Baird (Rachel Zagler), splátkyni z Okrsku 12, které se ujme jako její mentor. Snow je poslední nadějí pro svou skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. V mladé Lucy Gray Baird tak spatří klíč ke své spáse. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží. Bude na něj ale Lucy připravena?

Mezi další přední postavy, které nám trailer ukáže, patří také doktorka Volumnia Gaul (Viola Davis), jedna z instruktorek Akademie, jež má být přední záporačkou filmu, a Casca Highbottom (Peter Dinklage), děkan celé Akademie a jeden z nejmocnějších lidí v zemi, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

O režii se opět postará Francis Lawrence, který z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru (2014 a 2015) a Vražednou pomstu (2013). Ten také prohlásil, že snímek bude z velké části milostným příběhem, ovšem nebudeme ochuzeni také o nějakou tu akci a napětí.

Scénář zas zpracoval oscarový Michael Arndt, který je za Vražednou pomstu zodpovědný také.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 11. 2023.