Caitlin Cronenberg, dcera legendárního režiséra Davida Cronenberga, nám už letos představí svůj celovečerní debut, kterým bude dystopická saitra jménem Humane. A studio IFC Films se již pochlubilo oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat pouhý měsíc poté, co globální ekologický kolaps donutil světové vůdce přijmout extrémní opatření ke snížení světové populace. Jistý bohatý novinář, který nedávno odešel do důchodu, pozve své dospělé děti na večeři, aby jim oznámil svůj záměr přihlásit se do nového národního programu eutanazie. Když se ale otcovský plán strašlivě zvrtne, napětí začne stoupat a mezi jeho dětmi propukne chaos. 

Caitlin Cronenberg, která je původně fotografka, se tak vydala ve šlépějích svého slavného otce podobně, jako to udělal její bratr Brandon (Infinity Pool). O scénář chystaného snímku se postaral Michael Sparaga (Poskok).

Ve filmu uvidíme herce jako Jay Baruchel, Emily Hampshire, Peter Gallagher, Enrico Colantoni, Sebastian Chacon, Alanna Bale, Sirena Gulamgaus, Uni Park, Martin Roach a Franckie Francois.

Ve vybraných amerických kinech se snímek objeví 26. 4. 2024, na oznámení o české premiéře zatím čekáme.