Milovníci filmové nostalgie pramenící z posledních dekád minulého století by měli zpozornět. Streamovací platforma Hulu totiž nedávno představila oficiální trailer na chystaný dokument Kid 90, ve kterém se nyní 44letá herečka Soleil Moon Frye vrací do svého dětství, jež stejně jako u řady dalších známých osobností oplývalo rostoucí slávou.

„Jako teenagerka jsem s sebou měla videokameru na každém kroku. Všude, kam jsem šla, jsem dokumentovala svůj život,“ říká Freye, která komentuje svou mladistvou realitu v 90. letech minulého století. V průběhu této dekády natáčela sebe a skupinu přátel, kteří museli stejně jako ona balancovat na pomezí typického dětství a rostoucí slávy, zatímco vyrůstali současně v New Yorku a Hollywoodu, kde o ně pečoval zejména filmový průmysl.

Přečtěte si také: Rocková ikona Tina Turner se dočká autobiografického dokumentu od HBO

K herečce, která dokument také režírovala, se přidávají celoživotní přátelé a další dětské hvězdy, a to včetně Davida Arquette, Marka-Paula Gosselaara, Briana Austina Greena, Heather McComb a dalších. V ukázkách se mimo jiné objevuje také samotný Johnny Depp. Skupina podrobně popisuje své vrcholy a pády na očích veřejnosti během formujících let jejich života a doprovází je emotivními komentáři, aby diváci lépe pochopili podstatu dospívání v centru pozornosti.

Dokumentární snímek Kid 90, jehož výkonným producentem se stal mimo jiné také Leonardo DiCaprio, se na kartě Hulu objeví již 12. března 2021. Do té doby mohou diváci zavzpomínat na svou vlastní realitu devadesátek, pro které je typický rozvoj technologií, a především fenomén VHS kazet.