Mezi nejlepší filmy roku 2020 patří zcela bezpochyby srdceryvné drama jménem Otec (The Father) s Anthony Hopkinsem v hlavní roli od Floriana Zellera, který si za snímek odnesl zlatého plešouna za Nejlepší adaptovaný scénář. Film navíc vychází podle Zellerovy stejnojmenné divadelní hry, která je součástí jeho trilogie, jež je pojmenovaná podle rodinných rolí. Po úspěchu s Otcem se proto Zeller okamžitě vrhl na přípravy filmového zadaptování jeho další hry, kterou je tentokrát Syn. A nedávno jsme se konečně dočkali prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše. Příběh se zaměří Petera (Hugh Jackman), který si žije poněkud hektickým životem se svou novou partnerkou Emmou (Vanessa Kirby). Vše se ale zkomplikuje ve chvíli, kdy ho kontaktuje jeho bývalá manželka Kate (Laura Dern).

Její a Peterův syn Nicholas (Zen McGrath) totiž neprožívá zrovna nejlepší dobu svého života. Nekomunikuje, je často ustaraný, naštvaný a chodí za školu. Mladý muž tak potřebuje, aby mu pomohl jeho vlastní otec, který je však momentálně zaneprázdněný svou prací, aby mohl dostat vysněnou pozici ve Washingtonu. Dočkáme se tak příběhu, který se zabývá obecným vztahem otce k synovi, útrapami dospívání, plus obecnou zmateností, která člověka potká v onom věkovém přelomu, kdy se z dítěte stává dospělý jedinec. Můžeme proto očekávat, že nás čeká pořádná emoční nálož, které jsme se dočkali i v předchozím Otci. 

Ve filmu se také objeví Anthony Hopkins, ale zatím není známo, koho přesně ztvární. Spolupráce se Zellerem se mu ale evidentně zalíbila. Jakby ne, vždyť mu to vyneslo jeho druhého Oscara! Pokud bude snímek slavit úspěch, je rozhodně více než možné, že Zeller se vrhne na poslední nezfilmovaný díl z jeho trilogie, kterým je Matka.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 11. 11. 2022.