Studio Paramount+ před nedávnem vydalo zbrusu nový trailer na nadcházející hudební dokument, který ponese název Oasis Knebworth 1996. A jak už je z názvu patrné, posvítí si na úspěšnou a populární skupinu Oasis. Dočkat bychom se tak měli jejich historie, plus i prvních úspěchů a neúspěchů. Speciální pozornost si ale dokument vyhranil pro jejich legendární koncert v Knebworth v roce 1996. Ten byl rozdělený na dvě noci, respektive na 10. 8. a 11. 8., přičemž se na něj nahrnulo až 250 tisíc fanoušků. Jedná se tak o jeden z nejslavnějších koncertů hudební historie. O koncert byl takový zájem, že za méně než 24 hodin byly všechny lístky kompletně vyprodány. 

Dokument nám tak ukáže v plné kráse nejen samotný koncert, ale i rozhovory se členy kapely, jejich fanoušky, plus dočkáme se i dosud neviděných záběrů ze zákulisí. Britská rocková skupina Oasis se zformovala v Manchesteru roku 1991, tehdy si však ještě říkali The Rain. V polovině devadesátých let se tak z nich stala naprostá hudební senzace. Slávu jim přineslo hned jejich debutní album Definitely Maybe, které si hudební nadšenci po celém světe zamilovali. Pokud o kapele slyšíte úplně poprvé v životě, stejně je více než pravděpodobné, že jste už některý z jejich hitů někde zaslechli. Za nejslavnější songy skupiny se například považují Champagne Supernova, Wonderwall a Don´t Look Back in Anger. 

Dokument si vzal pod palec režisér Jake Scott, který už s žánrem hudebního dokumentu má řadu zkušeností. Filmová tvorba mu však také není cizí, je například tvůrcem poměrně povedeného dramatu Svět podle Mallory z roku 2010. Dokumentu Oasis Knebworth 1996 se na Paramount+ dočkáme 19. 11. 2021. V kinech je už ale od 23. 9. 2021, tak si to rozhodně nenechte ujít!