Léto bude patřit Shyamalanově rodině. Nejenže nám slavný režisér nadělí svůj další thriller jménem Past, ale ještě předtím uvede svůj celovečerní debut jeho dcera Ishana Shyamalan, která kráčí v otcových stopách. Její hrůzně vyhlížející snímek jménem Strážci se pochlubil novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává osmadvacetiletá umělkyně jménem Mina (Dakota Fanning), která se zatoulá hluboko do lesů v západním Irsku. Do lesů, ve kterém se evidentně už mnoho lidí ztratilo, stejně tak se jedná o místo, jež není zakreslené na žádné mapě. A když se jí posléze porouchá auto, což jí přinutí vyhledat pomoc, střetne se s hrůzou, která v lesích číhá. Následně nalezne podivný úkryt, v němž se nachází ještě několik dalších cizinců. Ty noc co noc pozorují tajemní tvorové, kteří celému místu vládnou.

Celý film má být adaptací knihy The Watchers, kterou v roce 2021 napsal Shine A. M. Z traileru to vypadá, že filmu nebude chybět řádně temná atmosféra, jsme proto moc zvědaví na výsledek! 

Ishana Shyamalan se postarala jak o režii, tak i o scénář. V minulosti také pracovala jako režisérka, scenáristka a producentka seriálu Servant (2019).

Dále hrají Olwen Fouéré, Georgina Campbell, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Alistair Brammer, Seán T. Ó Meallaigh, Shane O'Regan, Oliver Finnegan, Anthony Morris a Jacob Greenway.

Strážci u nás nakonec budou uvedeni 13. 6. 2024.