Kickstarter je sice nejoblíbenější crowdfundingovou stránkou, ale k dispozici je jich mnohem více a na každé z nich se může objevit nějaký zajímavý projekt. Na jedné z nich s názvem Indiegogo se nedávno objevila kampaň, ve které tvůrci vybírají finance na vydání komiksu se zajímavým a fantastickým námětem.

Jedná se o sci-fi komiks The Plot Holes, který připravuje scénárista a výtvarník Sean Murphy. Ten v minulosti pracoval například na komiksech Batman: White Knight a na jeho sequelu Batman: Curse of the White Knight. Pracoval také na nezávislém projektu Chrononauts. Z dalších titulů můžeme zmínit Hellblazer, Star Wars a The Wake.

The Plot Holes je však něčím naprosto jiným. Příběh je o skupině smyšlených válečníků, kteří se pohybují po stránkách různých knih a za pomoci svých výjimečných schopností zachraňují příběhy před zničením. K této skupince se přidá Cliff, komiksový tvůrce, jenž si uvědomil, že jeho život je naprostá fikce a ve skutečnosti žije na stránkách románu.

Skupinka ostatních bojovníků pochází z nepublikovaných děl, které nelze nijak zachránit. Skvadra hrdinů je tedy velice různorodá a skládá se z manga samuraje, barbarského tygra, chlapce z komiksového kraťasu a upíří assassinky. Společně s Cliffem musí zachránit co nejvíce knih. Na této cestě se je bude snažit zastavit Surge, bývalý člen skvadry, jenž chce nejen zničit digitální matrix, který obsahuje zmiňované hrdiny, ale také databázi digitálních knihoven po celém světě.

Za pár dní vybral projekt neskutečných 161 946 $ z potřebných 50 000 $ a splnilo se tak několik stretch goalů, které obsahovaly například kopii v tvrdých deskách. Pokud vás komiks zaujal, můžete přispět i vy, protože se ceny budou posílat v rámci celého světa. Za 10 $ můžete mít digitální verzi komiksu. Za 30 $ je k dispozici kopie v měkkých deskách a za 50 $ v těch tvrdých.

The Plot Holes bude obsahovat přes 140 stran. Datum vydání je poté stanoveno na únor/február 2021 pro digitální kopii a březen/marec 2021 pro fyzickou kopii. Komiks můžete zakoupit na stránce kampaně na Indiegogo, kde najdete i více informací o tomto projektu.