Už nějaký ten pátek víme, že Netflix to bude se slavným Zápisníkem smrti zkoušet znovu, tentokrát však v seriálové podobě a (snad i) schopnějšími filmaři. O nový hraný Death Note v seriálové podobě se postará produkční společnost Upside Down Pictures. Pokud jste si hned vzpomněli na Stranger Things, tak není divu, majitelé společnosti jsou totiž Matt a Ross Dufferovi, kteří za slavnou sérií stojí. A podle informací od serveru Deadline už konečně víme, kdo se pro připravovaný Death Note ujme scénáře.

Ten si vezme na starost Halia Abdel-Meguid, mladá americká scenáristka, jejíž filmografie zatím příliš velká není. Má za sebou například hororový seriál Miss Annity, plus momentálně se taktéž podílí na tvorbě seriálové adaptace knihy The Devil in the White City od Erika Larsona

Sama scenáristka je ale údajně obrovskou fanynkou jak původní Death Note mangy od dvojice Tsugumi Ohba a Takeši Obata, tak i známé seriálové anime adaptace. Navíc umí plynule japonsky a nějakou dobu také žila v Tokiu.

Tak doufejme, že zároveň pochopila, v čem tkvěla krása původní předlohy, aby ji následně mohla převést do připravovaného seriálu, protože tvůrci hrané adaptace z roku 2017, která také pocházela od Netflixu, to patrně nepobrali.

Co se týče samotného příběhu, tak ten vypráví o mladém a velice inteligentním studentovi jménem Light Yagami, kterému se jednoho dne dostane do rukou tajemný zápisník. Později zjistí, že pokud do něj zapíše něčí jméno, daná postava zemře. Light ale čárům zápisníku natolik propadne, že si začne budovat božský komplex. Do cesty se mu ale postaví tajemný a stejně inteligentní detektiv, jehož pravé jméno však není známo, protože vystupuje pod přezdívkou L

Nutno také dodat, že chystaná seriálová adaptace bude opět úplným restartem, tudíž s filmovou verzí z roku 2017, na kterou se valí negativní reakce ze všech stran, nebude mít nic společného.

Zatím ovšem není známo, kdy přesně bychom se seriálu mohli dočkat, ale nějaký ten čas to ještě potrvá.