Série Assassin’s Creed byla poprvé oznámená v říjnu jako součást dohody mezi Netflixem a Ubisoftem o vytvoření obsahu na základě „nejprodávanějších franšíz“ videoher. Dohoda zahrnuje hrané i kreslené série. Jason Altman a Danielle Kreinik ze společnosti Ubisoft Film & Television pracují jako výkonní producenti těchto projektů.

Assassin’s Creed poprvé vyšel v roce 2007 a okamžitě se stal hitem a jednou z nejprodávanějších sérií na trhu. Vypadá to, že série minimálně po finanční stránce neztrácí dech. Ubisoft se chlubí tím, že prodeje posledního přírůstku do série Assassin's Creed: Valhalla jsou největší, jaké kdy byly.

Již první díl si získal svoje fanoušky hratelností, ale i příběhem, který kombinoval naši přítomnost s minulostí, kde si po krku šly dva tajné řády hašašínů a templářů. A to vše bylo zabaleno do hezké sci-fi linky.

Nyní víme, že scénář pro seriál napíše Jeb Stuart. Ten proslul vánoční klasikou Smrtonosná past. Nedávno napsal scénář i pro netflixovský seriál Vikings: Valhalla, pokračování seriálu z History Channelu.

Pokud se Assassin’s Creed posunul dále v produkci, nebylo by to poprvé, co se dostal do jiného média. V roce 2016 jsme tu měli hraný film s Michaelem Fassbenderem. Ten údajně stál 125 milionů dolarů a celosvětově vydělal přibližně 240 milionů. Nesmíme také zapomenout na několik krátkých filmů jako Assassin's Creed: Embers nebo Assassin's Creed: Lineage. A také je zde hned několik komiksů z tohoto světa.

Netflix ve spolupráci s Ubisoftem na nedávném Netflix Geeked Week oznámil hned několik seriálů. Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix má adaptovat šílené DLC ze hry Far Cry 3. Série Splinter Cell se dočká animovaného seriálu a The Division zase filmu s Jakem Gyllenhaalem a Jessicou Chastain.

O čem bude pojednávat hraný Assassin's Creed seriál, ještě nikdo neví a můžeme pouze spekulovat. Podle mého skromného názoru stále dává největší smysl nějaká adaptace původních dílu s Eziem a Altairem. Vzhledem k úspěšnosti Assassin's Creed: Valhalla a Stuartově práci na vikingském seriálu bych nepovažoval za nereálné, že se seriál může podívat i mezi tyto pohany.