Virtuální festival Netflix Geeked Week po týdnu dospěl k svému konci. Dnešek byl věnován videoherním adaptacím. To se do jisté míry překrývalo s čtvrtkem věnovaným animaci, protože i zde byla většina představeného obsahu kreslená. Opravdu se jednalo o zlatý hřeb celé akce a dočkali jsme se několika dlouho očekávaných seriálů. Pojďme si to shrnout.

Přečtěte si také: Netflix Geeked Week: Kompletní shrnutí čtvrtého dne zaměřeného na animaci

ARCANE

Arcane je první plnohodnotnou sérií ze světa League of Legends. Plnohodnotnou proto, že krátké filmečky a trailery lákající do hry jsou sice proslulé a na velmi vysoké úrovni, ale rozhodně se nedá mluvit o souvislé navazující sérii. Seriál si zvolil vlastní styl animace. V redakci nám připomněl komiksový styl Borderlands nebo od Telltale Games.

Zdá se, že nás seriál vezme do technologického ráje města Piltover. Jako další město navštívíme Zaun, které má k ráji tak daleko, jak to jen jde. Jejich obyvatelé si jdou neustále po krku, což způsobuje ještě více chaosu. Trailer se soustředí hlavně na Jinx, chaos milující kriminálnici ze Zaunu. Vypadá to však, že ke slovu přijde i její minulost a komplikovaný vztah mezi ní a její sestrou.

RESIDENT EVIL

Kromě Resident Evil: Infinite Darkness, Netflix připravuje další přírůstek do této multimediální franšízy. Tentokrát se bude pro změnu jednat o hraný seriál, který ještě nemá ani jméno. Tudíž jsme se dočkali pouze jedné fotografie záporáka Alberta Weskera, kterého si zahraje Lance Reddick (John Wick, Horizon Zero Dawn).

Netflix taktéž oznámil dalších pět jmen: Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph a Paola Nunez. Bohůmžel však není jisté, kdo koho ztvární. Víme ale, že minimálně dvě z uvedených herečky by měly ztvárnit dcery Alberta Wekera, které budou v centru všeho dění. Seriál píše Andrew Dabb (Lovci duchů) a bude obsahovat 8 hodinových epizod.

THE CUPHEAD SHOW

Videohra Cuphead dokázala perfektně replikovat animované grotesky z dvacátých až třicátých let minulého století. A seriálu se zase daří replikovat hru, což vytváří zajímavou smyčku. Nicméně teaser ukazuje postavu King Dice, ďáblovu pravou ruku, ztvárněnou Waynem Bradym. Lidé ze studia MDHR (původní vývojáři hry) jsou zapojeni jako výkonní producenti. Více informací a podrobný rozhovor s tvůrci seriálu najdete v samostatném článku.

CASTLEVANIA

Čtvrtá série Castlevanie nedávno skončila. Okamžitě na to byl oznámen spin-off. Nyní víme, že půjde o příběh Richtera Belmonta a jeho společnice Marie Renard. Společně budou bojovat proti upírům v Paříži na pozadí francouzské revoluce. Seriál bude zřejmě inspirovaný hrou Castlevania: Rondo of Blood i několika dalšími tituly, kde se Richter také objevil. Datum premiéry ještě není známo. Mezitím si však můžete zkrátit čas naší detailní analýzou toho, co můžeme očekávat.

SPLINTER CELL

Společnost Ubisoft a Netflix spolupracují na vytvoření animovaného seriálu založeném na sérii Splinter Cell. Poslední hra z této série vyšla v roce 2013, a proto mají autoři nelehký úkol naplnit očekávání fanoušků. Scénář seriálu měl dostat na starost Derek Kolstad, který je zároveň výkonným producentem. Hlavní postavou bude starý dobrý Sam Fisher, tentokrát v anime stylu.

CAPTAIN LASERHAWK: A BLOOD DRAGON REMIX

Dočkáme se také seriálu podle hry Far Cry 3: Blood Dragon. Jedná se o samostatně spustitelné rozšíření ke třetímu dílu hry. Bere nás do světa plného synťáků a neonů, který je parodií na filmy, videohry a komiksy vznikající v osmdesátých letech. Hra byla šílená a nebrala si servítky, a to ať už se jedná o odkazy na slavná popkulturní díla, nebo laciný humor odkazující na doby minulé.

Captain Laserhawk se odehrává v retrofuturistické budoucnosti alternativního světa. Obrovská technologická společnost Eden zajišťuje obyvatelům základní příjem za účelem dohledu a kontroly populace. Hlavním hrdinou je kyberneticky vylepšený super voják Dolph Laserhawk, který zběhl z edenské armády. Chystá se okrást svého bývalého zaměstnavatele a poté jen odejít do západu slunce se svým přítelem Alexem.

SMITE STRANGER THINGS

Netflix, stejně jako v předchozích dnech, znovu promuje jednu ze svých vlajkových lodí, kterou je seriál Stranger Things. Ten propůjčí svoje postavy i prostředí akční multiplayerové hře Smite. Patří mezi ně Jedenáctka, Hopper a Demogorgon.

ZAKLÍNAČ

Po celém týdnu čekání jsme se dočkali 11 sekund záběrů z druhé série Zaklínače. Převážně se zaměřuje na Ciriin výcvik na zaklínačku a naznačuje těžké vyrovnávání se s její minulostí. Seriálu se s velkou pravděpodobností dočkáme ještě tuto zimu. Mezitím si můžete přečíst náš kompletní rozbor.

WITCHER CON

Datum 9. července/júla 2021 neodkazuje na žádné propojení seriálu a videoherní série, ale na online akci WitcherCon, kterou bude studio CD Projekt RED pořádat společně s Netflixem. Bude se jednat o velkou oslavu univerza, během které se dozvíme další novinky z videoherního i seriálového Zaklínače. Půjde o virtuální konferenci vysílanou na Youtube a Twitchi. Pořadatelé slibují, že se můžeme těšit na informace ze seriálového i herního světa. Žádnou novou hru ale prý očekávat nemáme.

Akce sice začala trochu pomalu, ale nakonec nám přinesla mnoho úžasných novinek. Chtěl bych vám tedy všem jménem celé redakce poděkovat za to, že jste s námi vydrželi celý tento náročný týden.