Jednou z největších rakovin filmového průmyslu, které se bohužel ještě nějaký čas nezbavíme, je Disneyho potřeba tvořit hrané remaky na své slavné animované pohádky. A samozřejmě nemohla zůstat stranou ani hraná předělávka legendárního a prvního celovečerního animáku Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V chystaném remaku si Sněhurku zahraje Rachel Zegler (West Side Story), zlou královnu, která žárlí na její krásu, zas Gal Gadot (Wonder Woman).

Nesmíme ale zapomenout na to, že Hollywood momentálně sužuje stávka herců, kvůli které nemohou mnohé hvězdy, jež spadají pod organizaci SAG-AFTRA, nejenom nic natáčet, ale ani se nemůžou podílet na následné propagaci. Což je pro mnohá studia velký problém, protože to může výrazně uškodit následným tržbám. Mnohé chystané tituly se proto odložily na jiný termín.

Nedávno například svůj kalendář premiér poupravilo studio Paramount, nyní se k němu přidává i Disney, který se rozhodl, že některé se svých chystaných snímků odloží také, včetně remaku Sněhurky. Rozhodl se nám to ale vynahradit vydáním první fotky z filmu, kterou si můžete prohlédnout níže. 

Na fotce se nachází Zegler v roli Sněhurky, jež je obklopena sedmi trpaslíky, kteří vypadají… divně. A přesně s tím se také pojí určité spekulace, podle kterých byl možná snímek odložen z jiného důvodu, nikoliv pouze kvůli herecké stávce.

Remake by totiž měl být už nějaký ten čas dotočený, nicméně Disney se i tak rozhodl premiéru odložit z 22. března 2024 na 21. března 2025. A to žádný pidi odklad rozhodně není! Určití komentátoři se proto domnívají, že pokud by Disneymu šlo pouze o propagaci, rozhodně by film neodkládal o celý jeden rok. V takovém případě by bylo logičtější, kdyby s odkladem počkal třeba do začátku nového roku. A pokud by do té doby stávka skončila, herci by tak měli pár měsíců na následnou propagaci. Skutečným důvodem odkladu by mohla být nevyhovující podoba filmu.

Snímek možná potřebuje mnohem více času v postprodukci, aby měl slušný vizuál. A vydaná fotka s trpaslíky tak může dokazovat, že tvůrci vizuálních efektů před sebou mají ještě kus pořádné práce. 

Co se ještě trpaslíků týče, tak právě kolem nich vyvstala určitá kontroverze ohledně jejich ztvárnění. Z informací ze zákulisí jsme se místo sedmi trpaslíků měli údajně dočkat sedmi zbojníků, následně se pak na sociálních sítích objevila i fotka z natáčení, na níž se nacházela skupina sedmi lidí, která byla složená jak z černochů a bělochů, tak i z jedné ženy. Disney pak čelil ostré kritice ze strany fanoušků, kteří si stěžovali, že společnost se rozhodla trpaslíky přetvořit tak, aby byli více politicky korektní.

Představitelé Disneyho ale následně tvrdili, že ve skutečnosti se jednalo o dabléry, kteří dle potřeby vystupovali před kamerou. Je možné, že Disney celou dobu plánoval trpaslíky vytvořit v digitální podobě, kterou vidíme na fotce výše, ale stejně tak je zde i možnost, že se společnost rozhodla ze svých plánů vycouvat, v rámci čehož se pak rozhodla trpaslíky raději předělat do „pohádkovější“ podoby. Ať je ale pravda jakákoliv, na hranou Sněhurku si zkrátka a dobře budeme muset počkat.

Disney také na 13. 6. 2025 odložil chystaný animák Elio, stejně tak posunul premiéru snímku Magazine Dreams, v němž se má objevit problematický Jonathan Majors (Loki), kterého čeká další soudní řízení kvůli údajnému napadení své partnerky, jež následně skončila v nemocnici.