Ať se nám to líbí, nebo ne, hrané remaky Disneyho klasických kreslených pohádek zkrátka vydělávají. Není proto divu, že společnost v jejich výrobě po letech i nadále pokračuje. Tentokrát se Disneyho oči zaměřily na Malou mořskou vílu, jejíhož remaku se dočkáme na konci příštího jara. Společnost se tak pochlubila vůbec prvním oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže.

Lépe si také můžeme prohlédnout novou Ariel, kterou si ve filmu zahraje herečka Halle Bailey, hvězda ze seriálů jako Grown-ish a Austin a Ally. Plakát tak se vší pravděpodobností zachycuje stejnou scénu, kterou nám ukázala i první upoutávka, jež vyšla před více než měsícem. 

V té Ariel toužebně vzhlížela k hladině moře, přičemž zároveň pěla kus jedné z nejvíce ikonických písní z původního filmu, tedy Part of Your World. Očekávat bychom tak měli velice podobný příběh, jehož jsme se dočkali i v animáku. Děj tak bude sledovat Ariel, nejmladší dceru krále Tritona (Javier Bardem), která je hluboce fascinována lidským světem. Poté, co zachrání prince Erica (Jonah Hauer-King) před ztroskotáním lodi, se do něj zamiluje a je odhodlaná se s ním znovu setkat ve světě lidí. Ariel se však v rámci toho zaplete do konfliktu s mořskou čarodějnicí Uršulou (Melissa McCarthy).

Nejlákavější věcí na celém filmu je ale soundtrack. Alan Menken, legendární filmový skladatel, který stojí za hudbou celé řady klasických Disney animáků, už před rokem potvrdil, že nadcházející remake Malé mořské víly bude obsahovat 4 nové písně, jež v původní verzi z roku 1989 nezazněly.

Na hudbě se taktéž podílel Lin-Manuel Miranda, kterého diváci mohou znát z muzikálu Hamilton. Tudíž i kdyby byla Malá mořská víla jen další bezduchou napodobeninou originálu, což je upřímně velice možné, aspoň se dočkáme šťavnatějšího soundtracku. 

Nadcházející předělávku si vzal na starost režisér Rob Marshall, na Oscara nominovaný filmař, který je zodpovědný za snímky jako Chicago, Gejša a Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna.

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 5. 2023.