Remake známé animované klasiky Peter Pan & Wendy se začal natáčet ve Vancouveru. V tiskové zprávě Disney uvedlo, že film vyjde přímo na jejich streamovací službě Disney+. Přesné datum premiéry ještě nebylo stanoveno.

Peter Pan & Wendy je pro Davida Loweryho a producenta Jima Whitakera druhým remakem animovaného filmu. Oba předtím pracovali na pohádce Můj kamarád drak z roku 2016. Scénář, který napsal Lowery a jeho spoluscenárista filmu Můj kamarád drak, Toby Halbrooks, je inspirován Disneyovským Petrem Panem, který je založen na románu Peter a Wendy J. M. Barrieho z roku 1911. Pokud jde o tuto původní látku, Lowery k ní řekl: „Petr Pan je již dlouho jeden z mých oblíbených příběhů, částečně protože jsem vždy odolával dospívání, ale také kvůli srdci, dobrodružství a představivosti, díky nímž je původní příběh J. M. Barrieho takový evergreen.“

Spolu s oznámením natáčení byl představen i casting. Alexander Molony (The Reluctant Landlord) a Ever Anderson, dcera Milly Jovovich a režiséra Paula W. S. Andersona, si zahrají Petra a Wendy. Připojili se k Jude Lawovi (Fantastická zvířata a kde je najít, Mladý papež) jako kapitánovi Hookovi, Yaře Shahidi jako Zvonilce a Jimu Gaffiganovi (The Jim Gaffigan Show). Tisková zpráva také obsahovala řadu méně významných rolí, například Alana Tudyka (Firefly) jakožto pana Darlinga, Molly Parker (House of Cards) jako paní Darlingovou, nebo herecké nováčky Joshua Pickeringa, Jacobi Jupe a Alyssu Wapanatâhk.

Filmu bychom se měli dočkat v roce 2022 na Disney+, kdy už se snad služba dostane i k nám.

Animovaný Peter Pan se mezičasem stal součastí kontroverze, protože se na dětských účtech v službě Disney+ nedá vůbec pustit z důvodu rasistického zobrazení jiných kultur. Společnost Disney ale v moderních live-action remacích předělává i problematické pasáže svých starých pohádek. Je tedy možné, že Peter Pan v této nové verzi přejde podobnými úpravami, jako hraný Dumbo, jehož animovaná verze se stala součástí stejné kontroverze ze stejných důvodů.