Týdenní akce Netflix Geeked Week je v plném proudu a 8.června/júla proběhla její druhá část. Další části můžete sledovat na našem youtubovém kanále, či našich stránkách každý den až do pátku vždy od 17:45. Úterní akce měla být věnována komiksům, a proto je velké překvapení, že jsme se dočkali předělávky znělky Cowboye Bebopa pro hraný seriál. S komiksy toho má pramálo společného, proto jsme ho vyhlíželi spíše v zítřejším přenosu věnovanému fantasy a sci-fi, či čtvrtku věnovanému animaci.

Cowboy Bebop je legendární anime z roku 1998. Dočkalo se 26 epizod, jednoho celovečerního animovaného filmu a mangy, která byla vytvořena na základě seriálu. Manga tedy není pokračováním, ale pouze převyprávěním s několika menšími odchylkami. To v Japonsku není žádná rarita. Pokud je něco populární a nemá to mangu, brzy ji mít bude.

Anime se stalo populární hned z několika důvodů. Úžasnou animaci studia Sunrise si fanoušci stále pochvalují i po více než 20 letech a hodnotí ji častokrát lépe, než u titulů současných. Režisér a scénárista Shinichiro Watanabe (Samurai Champloo) a jeho tým si vzali inspiraci spíše z amerického space opera žánru, což bylo osvěžující pro domácí publikum a mnohem bližší západnímu divákovi. Spousta lidí si tak zamilovala vesmírného kovboje Spikea Spiegela.

Cowboy Bebop - Původní opening (1998)

Hudební složka je další věc, která se velice povedla. Sám Watanabe má velice rád hudební scénu, což můžeme pozorovat na názvech epizod, které odkazují na slavné songy. Některé nejsou obecně tolik známé, ale myslím, že u Bohemian Rhapsody nebo Knockin' on Heaven's Door to musí trknout úplně každého. Pro soundtrack se spojil se skladatelkou Yoko Kanno (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Wolf's Rain). Ta má pověst geniální, ale velmi excentrické skladatelky. Nikdy vám prý nesloží to, co chcete, ale to, co si myslí, že potřebujete. Zde spolupráce rozhodně přinesla svoje ovoce a seriál tak dostal nezapomenutelný jazzový soundtrack.

Přečtěte si také: Silně stylizovaný seriál Mrtví mladí detektivové rozšíří svět seriálového Sandmana

Dobrou zprávou je, že Yoko Kanno se bude podílet na soundtracku i pro netflixovskou hranou verzi a jak se píše i ve videu, které přehrává úvodní skladbu „Tank!“ z anime seriálu: „Bez Yoko by to nebyl žádný Cowboy Bebop.“

V ukázce se vyskytují všichni tři hlavní protagonisté: John Cho jako Spike, Daniella Pineda jako Faye Valentine a Mustafa Shakir jako Jet Black. A všichni tři si jamují v ukázce, jež úspěšně napodobuje původní opening, což je rozhodně milé a srdce mnoha fanoušků tak určitě zaplesá. Otec série Shinichiro Watanabe je stále vedený jako jeden z producentů. Bohůmžel takováto pozice původních autorů často není více, než čestný titul. Seriálu bychom se měli dočkat tento podzim