Letos se k nám se vší parádou vrátí jihokorejský seriálový megahit Hra na oliheň (2021), který představí svou dlouhou očekávanou druhou řadou. Netflix nedávno zveřejnil nové video, kde bylo konečně oznámeno, kdy přesně k nám další várka smrtících her dorazí. Podívat se na něj můžete výše. Druhá řada bude na streamovací službě premiérovat 26. 12. 2024, takže si s ní budete moci zpříjemnit povánoční povalování.

Co se hlavní dějové linie týče, hlavním hrdinou se opět stane Gi-hun (Lee Jung-jae) alias Hráč 456. Ten je po třech letech od vítězství ve smrtící hrách stále odhodlán skoncovat s lidmi, kteří jsou za ně zodpovědní. Svou obří finanční odměnu za vítězství proto využije ke svému pátrání. A začne na tom nejočividnějším místě. V metru, kde se nachází z první sezóny známý náborář (Gong Yoo), který hraje s případnými budoucími účastníky smrtících soutěží Ddakji. Když ale jeho úsilí začne nést ovoce, následně zjistí, že cesta ke zničení zlovolné organizace bude mnohem nebezpečnější, než si původně představoval. Aby mohl hry konečně ukončit, bude se jich muset znovu zúčastnit. 

Zároveň také vyšlo najevo, že následná třetí sezóna, o které Netflix s tvůrci jednal už krátce po konci řady první, bude finálová. Dorazit by navíc měla překvapivě brzy, údajně už někdy během roku 2025.

Co se nadcházející druhé sezóny týče, už nějaký čas víme, že se vrátí i další staří známí. Jmenovitě The Front Man (Lee Byung-hun), který smrtící hry řídil, a také jeho mladší bratr Hwang Jun-ho (Wi Ha-joon), jenž zřejmě události z první řady přece jenom přežil.

Celý seriál vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří přijmou účast na tajemných hrách od ještě tajemnější organizace. Vítěz všech her si odnese domů natolik velký balík peněz, že už do konce života nebude muset sáhnout na práci. Veškeré hry jsou však smrtelně nebezpečnou záležitostí. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou zůstává filmař Hwang Dong-hyuk. Mezi nové herecké tváře, které ve druhé řadě uvidíme, patří Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Gyu-young, Park Sung-hoon, Jo Yu-ri, Yang Dong-geun, Kang Ae-sim, Lee David, Lee Jin-uk, Choi Seung-hyun, Roh Jae-won a Won Ji-an.

Ještě připomeneme, že v budoucnu by mohl vzniknout také americký remake, který by mohl zpracovat legendární David Fincher.