Na letošním filmovém festivale v Benátkách uvedl svůj nejnovější snímek také makedonský režisér Goran Stolevski, který by za titul nominován na Cena Orizzonti pro nejlepší film. Na trailer k jeho nejnovějšímu dílu jménem Domakinstvo za pocetnici (Housekeeping for Beginners) se můžete podívat výše.

Dita (Anamaria Marinca) nikdy neměla zájem vychovávat děti, ale když začne randit se ženou, která už je matkou, nezbývá jí nic jiného, než se přizpůsobit novému životnímu stylu. Vydává se tak na komplikovanou cestu plnou nejrůznějších emocí, kdy musí čelit povinnostem, na které nebyla připravena. Zároveň ale také musí najít způsob, jak si svůj život uspořádat tak, aby se cítila šťastná. To však nebude jednoduché, protože už brzy zůstane na vychovávání dětí sama. 

Stolevski se postaral jak o scénář, tak i o režii. Mezi jeho předchozí díla patří drama Of an Age (2022) a folk horor Nebudeš sama (2022).

Ve snímku se dále představí herci jako Rozafa Celaj, Sara Klimoska, Mia Mustafi, Irena Ristic, Aleksandra Pesevska, Samson Selim, Dzada Selim, Vladimir Tintor a Alina Serban.

Do amerických kin se snímek podívá 26. 1. 2024, k nám by se mohl dostat ve stejnou dobu.