Nalijme si čistého vína. Když nebudeme počítat Spider-Mana, tak novodobé Sonyho marvelovky žádnými veledíly věru nebyly. Může ale být něco horšího než Morbius (2022)? Inu, možná. Do kin totiž vstupuje nová komiksová podívaná ze Sonyho dílny jménem Madam Web, ve kterém si mladší verzi slavné telepatky zahrála Dakota Johnson.

Venku už máme i první recenze, které jsou však zatím velice bídné. Kritici a novináři mluví o naprosto nezáživném a bezduchém snímku se zcela nulovou hloubkou, jemuž sice chybí srdce, ale nechybí mu mnoho trapných momentů, ze kterých bude divák protáčet oči v sloup. Dokonce ani herecké výkony nejsou příliš chváleny, jeden z nejhorších výkonů podle všeho podává Tahar Rahim, který ztvárnil padoucha Ezekiela. 

Věc, která je však poměrně děsivá a pro mnohé možná i neuvěřitelná, je ta, že někteří kritici považují výše zmíněného Morbia nakonec za lepší a zábavnější film. Madam Web údajně nepotěší ani zapřisáhlé fanoušky komiksových filmů, protože snímek údajně se superhrdinským žánrem pracuje hrozně. Někteří kritici proto doporučují neztrácet s filmem čas a raději se mu obloukem vyhnout. V recenzi od serveru Rolling Stone se třeba i hovoří o katastrofě na úrovni tragédie v Černobylu, která je čím dál víc radioaktivnější.

Negativní hodnocení je každopádně zřejmé i na agregátoru Rotten Tomatoes, kde má Madam Web momentálně bídných 18 %. Morbius je sice stále na nižších číslech (15 %), ale to se může v následujících dnech ještě změnit. 

Zatím to každopádně nevypadá, že by se Madam Web mohla hrdě postavit vedle Spider-Mana, který u Sonyho naopak stále válí. Bídné budou zřejmě i tržby, protože snímek měl poměrně špatnou marketingovou kampaň. Ale to ještě uvidíme v pondělí během tradičního box office okénka.

Sony nám každopádně hodlá letos nadělit ještě dvě komiksové podívané. Lovce Kravena s Aaronem Taylorem-Johnsonem v hlavní roli a třetí díl Venoma s Tomem Hardym. Kraven vyjde 29. 8. 2024, Venom 3 zas 7. 11. 2024. Tak doufejme, že alespoň jeden z těchto titulů si v kinech povede lépe.

Kromě Johnson si ve filmu zahrály také Sydney Sweeney, Celeste O'Connor a Isabela Merced. O režii se postarala S.J. Clarkson.