Americká společnost Blumhouse Productions, kterou vede producent Jason Blum, je známá především díky své hororové tvorbě. Pod jejím dohledem tak vznikla celá řada slavných hrůzných snímků, například Paranormal Activity (2007), Sinister (2012), Očista (2013) a Uteč (2017). Dohlížela také na výrobu novodobé Halloween trilogie z let 2018 – 2022, kterou natočil režisér David Gordon Green. A i přestože poslední dva díly příliš vřelé recenze věru neměly, z celé trilogie se vyklubal slušný komerční úspěch.

Studio proto dalo Greenovi své požehnání k tomu, aby se pustil do další slavné hororové značky. Tím se stala série Vymítač ďábla, pro kterou režisér připravuje další zbrusu novou trilogii. A už brzy vstoupí do kin připravovaný první díl, který ponese podtitul Znamení víry.

Je samozřejmě otázkou, zda si chystaná trilogie povede z komerčního hlediska podobně slušně jako Halloween, nicméně zdá se, že Blumhouse už začíná pokukovat po další hororové frančíze. 

Tou by se mohl stát Pátek třináctého, známá slasher série, ve které se hlavní hvězdou stal masku nosící a mačetu třímající Jason Voorhees. Ryan Turek, jeden z výkonných producentů zmíněné společnosti a pravá ruka Jasona Bluma, během rozhovoru pro server Inverse uvedl, že studio by velice rádo dostalo slavnou hororovou značku do rukou také.

Pátek třináctého podle jeho slov nepotřebuje příliš mnoho ingrediencí k tomu, abyste mohli natočit nový díl. Stačí mít letní tábor, táborníky a Jasona Voorheese s maskou. Turek uvedl, že jeho nejoblíbenějším slasher hororem navždy zůstane Halloween (pravděpodobně měl na mysli ten původní z roku 1978), ale Pátek třináctého je značkou, kterou neskutečně obdivuje. Až tudíž bude dokončena nová trilogie o Vymítači ďábla, Pátek třináctého by mohl přijít jako další na řadu. 

Je samozřejmě nutné připomenout, že ve výrobě už máme nejenom televizní seriál, ale podle všeho také reboot. Seriál od studia A24 ponese název Crystal Lake, postarat by se o něj měli Bryan Fuller (Hannibal) a Victor Miller, což byl autor scénáře k původnímu dílu z roku 1980. Miller se s jeho režisérem Seanem S. Cunninghamem nějakou dobu přetahoval o práva, což byl také podle všeho jeden z důvodů, proč byla celá značka mnoho let mrtvá.

A právě Sean S. Cunningham zas připravuje zmíněný filmový reboot, na němž by měli ještě pracovat scenárista Jeff Locker a režisér Jeremy Weiss. Toto filmařské trio napadlo vytvořit další Pátek třináctého poté, co společně pracovalo na hororu The Night Driver.

Zatím není známo, kdy přesně oba projekty spatří světlo světa, stejně tak se necháme překvapit, jak to s právy vyřeší Blumhouse. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se na Pátek třináctého opravdu vrhne.