David Cronenberg se vrací! Posledního filmu slavného kanadského režiséra, který světu nadělil parádní snímky jako Moucha, Dějiny násilí a Východní přísliby, jsme se dočkali v roce 2014. Nyní nám známý filmař konečně představuje svůj další film. Ten ponese název Crimes of the Future, přičemž na oficiální trailer, který vyloženě překypuje bizarností, se můžete podívat výše. Snímek, který má být mixem hororu a sci-fi, byl údajně ve vývoji celých 20 let. Děj se má odehrávat v blízké budoucnosti, kdy se lidstvo pokouší přizpůsobit syntetickému prostředí. Jednou z hlavních postav se stane umělec Saul Tenser (Viggo Mortensen), kterému po přijetí „zrychlené evoluce“ začnou z těla růst další orgány. A tak se se svou pomocnicí Caprice (Léa Seydoux) rozhodnou, že z toho celého udělají divadlo pro ostatní. 

Podle traileru je evidentní, že Cronenberg se vrací zpět ke svých hororovým kořenům. Kromě již zmíněné Mouchy je totiž režisér zodpovědný za hrůzostrašné snímky jako Červi, Mláďata a Mrtvá zóna. Nutno také dodat, že Cronenberg už film, který se nazývá Crimes of the Future, v minulosti natočil. Bylo to v roce 1970, přičemž tehdy se však jednalo o snímek, v jehož světě neexistovaly žádné ženy. Podle režisérových slov by však jeho nadcházející projekt měl mít jistou spojitost s dalšími filmy z jeho filmografie. Cronenberg tak o filmu prohlásil následující:

,,Snímek je evolucí věcí, které jsem dělal dříve. Fanoušci uvidí klíčové odkazy na další scény a momenty z mých ostatních filmů. Je to ona kontinuita mého chápání technologie spojené s lidským tělem. Technologie bude vždy vylepšením lidského těla, i když se zdá být velmi mechanickým a umělým.“

Snímek bude letos premiérovat na festivalu v Cannes. A to 17. 5. 2022. Někdy o měsíc později by se pak měl objevit i v ostatních kinech. Ve filmu se také dočkáme herců jako Kristen Stewart, Scott Speedman, Welket Bungué a Don McKellar. David Cronenberg se postaral jak o režii, tak i o scénář.