Krátce po začátku letošního roku vyšlo najevo, že Eli Roth, herec, režisér a dobrý kamarád Quentina Tarantina, hodlá natočit celovečerní snímek podle svého fiktivního traileru z roku 2007 na neexistující hororový slasher film jménem Thanksgiving. Příběh pojednává o sadistickém vrahovi, který na Den díkuvzdání rozpoutá v malém americkém městečku krvavý masakr, přičemž můžeme očekávat, že v chystaném filmu se dočkáme něčeho hodně podobného. Už se nám ale také začíná pořádně formovat samotné herecké obsazení, protože projekt už patrně ulovil své dvě hlavní hvězdy.

První z nich se stane charismatický Patrick Dempsey, který se proslavil především díky známému seriálu Chirurgové (2005), v němž ztvárnil doktora Dereka Sheperda. Dále si zahrál ve snímcích jako Smrtící epidemie (1995), Mezi řádky (2007) a Kouzelná romance (2007). Připojí se k němu ale i hvězda, nad kterou možná mnozí protočí oči v sloup. 

Deadline informoval o tom, že úlohu hlavní protagonistky by vedle Dempseyho měla ztvárňovat také Addison Rae, extrémně úspěšná TikTok hvězda, která byla v roce 2020 označována jako nejlépe vydělávající osobnost na této známé sociální síti.

A i když si možná teď ťukáte na čelo a říkáte si, proč chce Roth do svého hororu zrovna nějakou holčinu z TikToku, v jistém ohledu to dává perfektní smysl. Alespoň tedy z marketingového hlediska. Addison Rae si už totiž v roce 2021 zahrála v romantické komedii od Netflixu jménem Takový normální kluk. Ale i přestože reakce od kritiků a diváků nepatřily k nejlepším, snímek byl na streamovací platformě masivním úspěchem, který byl jednu dobu na prvním místě tehdy nejsledovanějších filmů služby. A lze vcelku bezpečně předpokládat, že za to může právě přítomnost známé TikTok hvězdy.

Tudíž pokud se Rae objeví také v Rothově chystaném hororu, mohl by zaznamenat podobný úspěch. Necháme se proto překvapit, jak to nakonec všechno dopadne. Zatím ovšem není známo, koho přesně mají obě dvě zmíněné hvězdy hrát. 

Ještě připomeneme, že Roth není jediný filmař, který se rozhodl snímek podle svého fiktivního traileru skutečně natočit. Prvním byl Robert Rodriguez, který nám v roce 2010 nadělil svůj snímek Machete, v němž hlavní roli ztvárnil Danny Trejo. O tři roky později se film dokonce dočkal i pokračování jménem Machete zabijí.

O scénář k celovečerní verzi Thanksgiving, se postaral Jeff Rendell, který si zahrál jak v samotném fiktivním traileru, tak i v Rothově hororu Cabin Fever z roku 2002. Natáčení by mělo odstartovat někdy na začátku jara.