I přestože nadcházející sólovka o Flashovi bude v podstatě jedním velkým restartem, který předznamená příchod DCU Jamese Gunna a Petera Safrana, na konci roku se ještě dočkáme druhého dílu Aquamana s podtitulem The Lost Kingdom, jenž bude v podstatě posledním filmem končící DC éry. Premiéra filmu je od nás sice ještě stále na míle vzdálená, ale před nějakou dobou už údajně proběhlo několik testovacích promítání, které si měly ověřit kvalitu filmu. Známý leaker ViewerAnon však odhalil, že nedopadla nejlépe.

Vlastně lze možná i říct, že skončila dost hrozně. To potvrdil i kritik Jeff Sneider, jenž zároveň uvedl, že chabá testovací promítání filmu, který byl navíc v minulosti odložen kvůli komplikacím s produkcí, je jedním z důvodů, proč Jason Momoa z role vypadne, aby se z něho v DCU mohl stát slavný antihrdina Lobo. Podle serveru Big Screen Leaks jsou negativní reakce z promítání také důvodem, proč se Warner Bros. Discovery dlouho vyhýbalo otázkám, které k filmu směřovaly ze strany fanoušků. Podle určitých reakcí je tak druhý Aquaman nudný a mdlý, přičemž někteří ho dokonce považují za nejhorší DCEU film.

Ať už ale za těmito špatnými reakcemi stojí cokoliv, fanoušci na sociálních sítích doufají, že tvůrcům se ještě do premiéry, ke které v amerických kinech dojde 25. 12. 2023, podaří v postprodukci snímek „opravit“. Zda se jim to ale skutečně podaří, je samozřejmě ve hvězdách. Pokud to tedy vůbec bude v jejich moci. Je nutné připomenout, že výroba filmu nebyla úplně hladká, protože režisér James Wan chystal pro film různé přetáčky, nicméně studio Warner Bros. Discovery mu na to snížilo rozpočet, protože se snažilo se svými výdaji šetřit. Tento krok však režisérovu práci hodně omezil, tudíž to může být jeden z hlavních důvodů, proč se filmu, který stál kolem 205 milionů dolarů, na testovacím promítání nevedlo.

Co se týče hlavního příběhu, tak do pokračování Aquamana se samozřejmě opět vrátí Jason Momoa jako Arthur Curry. Ten bude muset se vší pravděpodobností spojit síly se svým bratrem Ormem (Patrick Wilson), který působil jako hlavní padouch v prvním díle. Oba dva se tak budou muset postavit nepříteli, který vyloženě prahne po Arthurově smrti. Tím je nebezpečný padouch Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), který od dob prvního dílu výrazně zesílil, přičemž se už nemůže dočkat, až se Aquamanovi řádně pomstí.

James Wan se tak vrátil do pozice režiséra, přičemž o scénář se zas postaral jeho dlouholetý kamarád a spolupracovník David Leslie Johnson-McGoldrick. Dále v něm uvidíme herce jako Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk a Nicole Kidman… a možná i tu Amber Heard.

Taktéž se jednu dobu zdálo, že by se ve filmu mohl objevit i Ben Affleck jako Batman, ale podle některých zdrojů se zdá, že jeho cameo bylo nakonec z filmu odstraněno.