Máte rádi dobrodružství ve stylu Indiana Jonese? A máte rádi i horory? A co kdyby někdo spojil lovení pokladů s hutnou, nepříjemnou a klaustrofobickou atmosférou? Přesně tyto prvky spojili komiksový scénárista Rich Doubek (Road of Bones) a kreslíř Alex Cormack (SINK, Killing Hope) v jejich nové hororové sérii Sea of Sorrows, kterou brzy začne vydávat IDW Publishing.

Skupinka lovců pokladů z dvacátých let minulého století si tentokrát ukousne velmi velké sousto. Na severu temného Atlantického oceánu se nachází vrak německé ponorky SS Vagabond, ve kterém bylo dle legendy převáženo ukořistěné zlato. Na skupinku však čeká obrovské nebezpečí. V hlubinách Atlantiku se totiž nenachází jen žraloci, ale mořská příšera, nebo spíše krvelačná mořská panna. Můžeme si těšit i na válečné scenérie ve formě flashbacků.

Autoři byli při tvorbě ovlivněni filmy z dvacátých a padesátých let a na kresbě je to opravdu vidět. Je totiž naprosto fascinující. Jak jednotlivé kostýmy, tak i osvětlení. Scénárista zmiňuje, že Cormack dokázal vystihnout opravdu vše, od kresby žraloků až po bojiště první světové války. Kresba by Vás opravdu měla vtáhnout do místa děje, a jakmile se hlavní postavy dostanou pod vodu, vyvolá ve Vás pocit paniky. Sami se podívejte na obrázky z ukázek, věříme, že budete unešeni stejně jako my.

Sea of Sorrow je zatím naplánováno pro Ameriku ve formě komiksových sešitů. Pokud však ovládáte angličtinu, nebude problém si komiks užít i v našich končinách. Jestliže však čekáte na českou lokalizaci, myslíme si, že pokud bude série úspěšná, můžeme ji očekávat i u nás ve formě většího celku, protože komiksové sešity u nás zatím moc neletí. Vydání v Americe je naplánováno na 20.05.2020.