Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký zážitek byste si odnesli z maturiťáku ve velkém americkém stylu, který zahrnuje i odvoz luxusní limuzínou čekající přímo u vchodových dveří vašeho domu? K této představě si ještě domyslete jména jako Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden nebo Ariana Grande, a budete mít kompletní přehled o tom, co vám Netflix naservíruje už letos v prosinci. 

The Prom je nadcházející americký muzikál od režiséra Ryana Murphyho, ve kterém se sejdou hollywoodské hvězdy. Už z oficiálního teaseru je jasné, že půjde o velkolepou show. Příběh se zaměřuje na několik postav. Jednou z nich je Dee Dee Allen (Streep), dvojnásobná držitelka ceny Tony, což zní víc cool, než jak to ve skutečnosti je. S Barrym Glickmanem (Corden) spolupracuje na muzikálu o první dámě Eleanor Rooseveltové, jemuž se nedaří tak, jak tvůrci očekávali.

Přečtěte si také: Shawn Mendes v autobiografickém dokumentu o jeho životě, Netflix jej uvede koncem listopadu

Muzikál ale kritici považují za propadák a ve svých recenzích se dovolávají zanechání kariéry obou herců. Dee Dee a Barry se rozhodnou očistit svůj mediální obraz charitou. Při cestě za hledáním ztracené slávy narazí na Angie Dickinson (Kidman), nešťastnou sboristku z Broadwaye, a neúspěšného herce Trenta Olivera (Andrew Rannells). Společně se pak vydají do malého městečka v Indianě na pomoc středoškolačce Emmě Nolan (Jo Ellen Pellman), které její rodiče zakázali jít na školní ples, protože by jejich konzervativní srdce nepřekouslo dámský doprovod Alyssai (Grande).

Velkolepá přehlídka americké buržoazie, energické scény, komediální atmosféra a bohatá výprava zastiňující prvky sociálního dramatu, které se dotýká otázek homosexuality. To vše v sobě skrývá The Prom, nová filmová adaptace stejnojmenného muzikálu z Brodwaye. Kouzlo pohádkového školního plesu si společně s oscarovými osobnostmi budou diváci moci vychutnat na Netflixu, a to od 11. prosince 2020.