Režisér Jon Watts v rozhovoru pro Variety Watts prozradil, že on, Tom Holland, Andrew Garfield, Tobey Maguire, Zendaya a Jacob Batalon měli před natáčením první společné scény filmu společné terapeutické sezení, kde měli mluvit jak o příběhu, tak i o tom, co pro každého z nich Spider-Man znamená.

"Seděli jsme na skládacích židlích v kruhu a procházeli jsme společně scénář," řekl Watts. "Mluvil jsem s každým zvlášť, ale všichni jsme také spolu hovořili o příběhu, o tom, jak do sebe jednotlivé části zapadají, a co pro ně Spider-Man znamenal - to bylo pro mě vzrušující. Měli jsme jediné tři herce, kteří kdy hráli Spider- Mana. Každý toho tolik zažil, jak na obrazovce, tak i mimo ni. Bylo to jako terapeutické sezení se Spider-Manem.“

Toto sezení a veškerá práce provedená před natáčením první scény No Way Home umožnila Wattsovi „udělat krok zpět“ a uvědomit si, že on a štáb „zachytili něco víc než scénu z filmu“. Pro ně to bylo jednoduše „sledování události, která se stane jednou za život“.

Watts také diskutoval o tom, jak jeho tři filmy se Spider-Manem (Homecoming, Far From Home a No Way Home) ve skutečnosti odrážely jeho největší obavy, když tyto velmi osobní pocity učinil středem "témat filmů".

„Vždycky jsem vzal svůj největší strach a udělal z něj ústřední téma filmu,“ říká Watts. "Homecoming je o klukovi, který získá obrovskou zodpovědnost. A tak se bojí, že svou šanci promarní, že způsobí katastrofu. To byl i můj strach: Co když to celé pokazím? Far From Home je o tom, že se bojíte natočit druhý film, protože to zpackáte. Peter Parker dostane úkol, ale on nechce riskovat. A No Way Home je o pokusu dokončit tento původní příběh o zodpovědnosti, která z toho plyne. Peter Parker a Spider-Man znamenají pro lidi mnoho. A já jsem tu zodpovědnost cítil.“

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

Na kvalitě celé nejnovější trilogie Spider-Mana je snaha Jona Wattse i herců určitě vidět. Líbí se vám myšlenka, že si všichni herci hlavních postav udělali vlastní sezení a promluvili si o postavě Spider-Mana? Dejte nám vědět do komentářů.